Netflix kijkt af bij TikTok en onthult verrassende nieuwe functie

Films & Series Jeroen Kraak 4 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met een nieuwe functie voor de app op mobiele telefoons. Daarbij heeft het verdacht veel naar TikTok gekeken.

Netflix komt met Fast Laughs. Hiermee kun je lachen zonder dat je een hele aflevering hoeft te kijken. Het laat grappige fragmenten uit hun bibliotheek zien. Fast Laughs is op dit moment alleen nog beschikbaar voor iOS-gebruikers in een aantal landen.

Netflix toont eerste trailer van bijzondere serie Shadow and Bone

Netflix gaat TikTok achterna

De nieuwe functie lijkt veel op TikTok en Instagram Reels. We zien verschillende korte fragmenten uit komedies en shows van comedians. Zo zie je bijvoorbeeld Jerry Seinfeld en Ali Wong, maar ook de show Big Mouth. Deze worden meteen in de Netflix-app afgespeeld zonder dat je daarvoor eerst naar de shows moet zoeken. Als een fragment je bevalt, kun je de serie of show meteen aan je kijklijst toevoegen. Lekker makkelijk dus!

“We kijken altijd naar nieuwe manieren om mensen te entertainen en ze makkelijker nieuwe series te laten ontdekken,” vertelt Patrick Flemming, innovatiebaas bij Netflix. Voor hem is Fast Laughs een nieuwe full-screen manier om een grote variëteit aan series te laten zien die de dienst aanbiedt.

Netflix komt met geheel nieuwe superhelden-serie en showt teaser

Concurreren op topniveau

Toch wordt deze nieuwe techniek niet zomaar toegepast door het bedrijf. Netflix noemde in haar laatste rapporten TikTok als een grote concurrent. Het is niet omdat ze beide dezelfde content maken, maar juist de tijd die ze eraan spenderen. Door deze nieuwe functie hoopt het bedrijf dan ook dat mensen langer en vaker de Netflix-app gebruiken.

Er is ook nog een andere reden. Netflix investeert veel in stand-up komedie. Iets wat concurrenten als Disney+ en Amazon Prime Video nauwelijks doen. Door de nieuwe functie kan de streamingdienst dit nog beter promoten en laten zien verschillend te zijn dan de anderen. Zo heeft het onder andere Kevin Hart, Adam Sandler en Dave Chappelle onder contract.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen