Haal meer uit Netflix met deze onmisbare tips

Tech Rik Claessen 11 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

WANT en Netflix-tips gaan hand in hand. En juist wanneer je dacht dat we niet nog meer tricks voor je hebben, komen we met een nieuwe lijst. Check deze tips!

Netflix blijft maar komen met ontzettend veel goede films en series. Van Peaky Blinders spin-off-series tot een jaar vol Netflix Originals, de streamingsdienst blijft verrassen. En daardoor heb je soms het gevoel dat je een full-time Netflixer bent.

Dan is het wel zo fijn als je ook echt het maximale uit Netflix haalt. We brachten je al eens eerder tips om de streamervaring optimaal te maken, en nu hebben we nog meer onmisbare tips voor je. Met deze tips en tricks haal je nog meer uit Netflix.

One Piece seizoen 2: alles wat je moet weten van de Netflix-serie
Tips Ahoi! (Afbeelding: Netflix)

Deze tips zijn onmisbaar als je meer uit Netflix wilt halen

Hier komen je tips om nog meer uit de streamingdienst te halen.

#1 Vind snel alle Netflix Originals

Netflix blijft ons geweldige Original films en -series brengen. Het kan soms frustrerend zijn om de juiste te vinden. Gelukkig kun je ze snel en gemakkelijk allemaal op een rijtje krijgen.

Typ in de zoekbalk op Netflix gewoon ‘Netflix’ in en je krijgt alle Originals ooit gemaakt. Kun je eindelijk eens beginnen aan One Piece.

#2 Pas je dataverbruik aan

Deze tip is ideaal voor de reizende Netflixgebruiker. De app maakt het natuurlijk erg makkelijk om waar dan ook te streamen. Ook als dat soms ten koste gaat van je internetbundel.

Gelukkig is je het dataverbruik van Netflix een beetje aan te passen. Open de Netflix-app op je telefoon en tik op het pictogram meer of op je profiel. Klik op app-instellingen en navigeer naar video playback. Daar kun je je mobiele dataverbruik aanpassen. Vergeet alleen niet om ook op opslaan te tikken!

Red Rose op Netflix
Dé perfecte tip voor Netflix on-the-go! (Afbeelding: Netflix)

#3 Draag een profiel over

Nu Netflix ook kosten in rekening brengt voor het delen van accounts, is er geen betere tijd om vrienden, familie of andere gebruikers een eigen account aan te smeren. Daarvoor hoeven ze niet al hun kijkgeschiedenis en accounts kwijt te raken.

Via Netflix kun je een account overdragen. Dit kan via je browser. Beweeg je muis over het profielpictogram en klik op Profiel overdragen. Selecteer Toestaan om de functie in te schakelen. Je ontvangt binnen twee dagen een e-mailmelding om je te laten weten dat de functie is ingeschakeld, en iedereen in je account die zijn lidmaatschap activeert, kan zijn profiel verplaatsen.

#4 Een profiel achter gesloten deuren

We hebben je al eens uitgelegd hoe je je kijkgeschiedenis kunt verwijderen op Netflix. Maar wat als je het verwijderen van je series té overbodig vind, maar toch liever hebt dat niemand ziet wat je kijkt? Dan kun je ook gewoon je profiel ‘op slot’ zetten. Dat is overigens ook ideaal als een van je medegebruikers af en toe op jouw account wil kijken. Of als er kinderen gebruik maken van Netflix die via jouw account toch die traumatiserende horrorserie proberen te kijken.

Ga vanuit een webbrowser naar uw accountpagina en blader naar de instellingen voor Profiel en ouderlijk toezicht. Klik op ‘wijzigen’ bij ‘Profielvergrendeling’. Vink het vakje aan waar staat: ‘Een pincode vragen voor toegang tot het profiel van …’ Voer een pincode in en klaar!

#5 Geef dubbele duimpjes

Hoe meer je op Netflix kijkt, hoe beter de dienst films en series kan aanbevelen. Als je nog betere aanbevelingen wilt krijgen, kun je laten zien dat je écht hebt genoten van een film of serie.

Het was al langer mogelijk om duimpje omhoog te geven. Maar nu kan je dus ook twéé duimpjes omhoog geven.

Netflix krijgt er een gratis bij concurrent uit onverwachte hoek
Duimpie! (Afbeelding: NASA)

Uitgetipt en wel ken je nu alle ins en outs van de Netflixkunst. Dan maar eens wat gaan kijken. En deze films en series die binnenkort uitkomen zijn wat ons betreft zeker de moeite waard:

Michael Jackson, Kevin Hart én Jennifer Lawrence weten Netflix te veroveren

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen