Met Vikings: Valhalla verliest Netflix nog een fantastische serie

Films & Series Jeroen Kraak 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix staan een flink aantal pareltjes. Binnenkort zal je het Vikings: Valhalla moeten doen, gezien die aan zijn einde komt.

Er is maar één ding wat een echte Noorse krijger wil: eindigen in Walhalla, oftewel de hemel. Voor Vikings: Valhalla is het bijna zover. De serie komt heroïsch aan zijn einde op Netflix.

Daar mag het zich voegen bij een andere topserie die eerder al zijn laatste adem uitblies op Netflix: The Last Kingdom. Of staat de serie toch nog op uit zijn dood en kunnen we een spin-off verwachten?

Het einde van een van de beste series op Netflix

Vikings: Valhalla is een spin-off van de originele Vikings. Het speelt zich 100 jaar af na de gebeurtenissen uit de eerste serie. Vandaag start het derde en laatste seizoen, dus je kunt hierna helaas niets meer verwachten.

En hoewel niet elke spin-off even goed is, kan je dat van Vikings: Valhalla echt niet zeggen. De Netflix-serie zit ontzettend goed in elkaar en weet dan ook lovende recensies aan zijn zwaard te rijgen. De serie scoort maar liefst 95 procent op Rotten Tomatoes en een keurige 7,3 op IMDb.

Hoewel Vikings: Valhalla misschien het meest wegheeft van The Last Kingdom, mag je stiekem ook met een schuin oog kijken naar Game of Thrones. De serie zit vol met actie, epische veldslagen en een politieke slangenkuil.

Dit is Vikings: Valhalla

In de Netflix-serie worden drie grote Noorse helden gevolgd: avonturier Leif Eriksson, zijn zus Freydís Eriksdóttir en Harald Sigurdsson (de prins van Noorwegen).

Nog niet gekeken? Lees dan niet verder, want er komt een kleine spoiler. In het eerste seizoen scheidden de wegen van de drie. Terwijl Leif en Harald in Constantinopel komen, wordt die laatste verliefd op iemand die anders is dan ze lijkt. Daarnaast heeft Freydís flink lopen matten met Olaf.

Hoe het avontuur precies eindigt en of de drie toch echt weer samenkomen, weten we vanaf 11 juli, want dan staat het derde en laatste seizoen op Netflix.

Met Vikings: Valhalla verliest Netflix nog een fantastische serie
(Afbeelding: Netflix)

Of er nog een spin-off zal komen, is de vraag. Tot nu toe is er niets gepland door de makers. Vikings: Valhalla zelf is altijd bedoeld als een serie die bestaat uit drie seizoenen, dus het lijkt sterk dat er echt nog een seizoen aankomt, vooral ook omdat Netflix het aankondigt als het einde. Het lijkt dus echt dat er een einde komt aan het vikingsepos.

HBO Max doet Netflixje met gruwelijke True Crime-documentaire

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen