Netflix vs Amazon Prime: welke dienst is voor jou de beste keus?

Op dit moment is Netflix de grote speler in de wereld van online films en series en niet meer weg te denken uit ons leven. Echter is Amazon Prime nu ook in Nederland beschikbaar. Het is tijd voor de ultieme battle tussen Netflix en Amazon Prime.

In deze strijd der titanen kijken we naar een aantal factoren: prijs, kwantiteit en extra’s. Let’s go!

A special prize for a special friend

Netflix
Netflix heeft sinds jaar en dag de actie dat de eerste maand gratis is. Daarna zeg je of je proefperiode op, of heb je een maandelijks opzegbaar abonnement. Deze abonnementen komen in verschillende versies en dus met verschillende prijzen:

[accordion title=”Netflix abonnementen”]

  • Basis abonnement – 7,99 euro per persoon
  • Standaard abonnement – 4,99 euro per persoon
  • Premium abonnement – 3 euro per persoon

[/accordion]

Het Basis abonnement laat je op één scherm tegelijk kijken, maar niet in HD. Het Standaard abonnement laat je met twee personen tegelijk kijken. Tot slot laat het Premium abonnement je op vier schermen tegelijk kijken. De twee laatstgenoemde abonnementen laten je wél in HD kijken.

Als je er vanuit gaat dat de eerste maand gratis is, zijn de kosten per jaar dan respectievelijk 87,89 euro, 109,89 euro en 131,89 euro. Per persoon vallen die jaarlijkse prijzen dan natuurlijk lager uit.

netflix vs amazon prime

Amazon Prime
Amazon Prime heeft op het moment een actie lopen dat je het eerste halfjaar 2,99 euro betaalt. Daarnaast betaal je, net zoals bij Netflix, de eerste maand niets. Vervolgens betaal je bij Amazon Prime 5,99 euro.

Prime kent slechts één abonnement waarmee je op drie schermen tegelijkertijd kunt kijken. Dit kan dan ook in HD. Netjes, netjes. Kosten per jaar? 53,88 euro. Qua kosten is Amazon Prime overduidelijk de winnaar.

Netflix 0 – 1 Amazon Prime


Kwantiteit boven kwaliteit?

Netflix

Netflix heeft een prima aanbod. Eens in de zoveel weken wordt er wat verwijderd, maar daar komt ook altijd iets voor terug. Als je echt bij wilt zijn met series of nieuwe films heb je pech, maar al met al is het lang niet gek.

Netflix biedt ook Netflix Originals aan. Series als ‘Stranger Things’ en ‘The OA’ zijn allemaal eigen producties die het kijken meer dan waard zijn. Netflix gaat zich steeds meer storten op deze producties en dat voorspelt veel goeds voor de toekomst.

netflix vs amazon prime

Amazon Prime

Het meest iconische aan Amazon Prime is ‘The Grand Tour‘. De mannen van Top Gear zijn herenigd en doen waar ze goed in zijn: auto’s reviewen en lol trappen. Op het moment is het aanbod op Prime behoorlijk schamel. Er zijn in totaal 291 films en series in het assortiment te vinden.

netflix vs amazon prime

Dat zou kunnen liggen aan het feit dat Prime pas sinds 16 december in Nederland te bekijken is. Voor nu is het onduidelijk wanneer dit aanbod wordt uitgebreid. Deze ronde gaat dus naar Netflix.

Netflix 1 – 1 Amazon Prime


Offline kijken en andere gekkigheid

Netflix

Netflix biedt nu ongeveer een maand offline kijken aan. Perfect. Ook komen er steeds meer series uit in 4K, dus de ervaring wordt steeds beter. Misschien ligt het aan het feit dat Netflix langer meedraait dan Amazon Prime, maar de dienst wordt ook door veel meer apparaten ondersteunt. Dat is zeker praktisch om te weten.

Amazon Prime

Ook met Amazon Prime kun je offline en in 4K genieten van je favoriete shows en films. Maar er is meer! Prime biedt je namelijk ook muziekdiensten, Kindle e-books en foto-opslag aan. Ja, dat is lang niet gek en zelfs behoorlijk winnen. Houd er echter wel rekening mee dat er niets in het Nederlands is. Alles is vooralsnog in het Engels.

netflix vs amazon prime

Netflix vs Amazon Prime: and the winner is…

Het is lastig om te kiezen, maar op dit moment kiezen wij Netflix als winnaar. Doorslaggevend hierbij is het grotere aanbod en de compatibiliteit met andere apparaten.

Amazon Prime is wel goedkoper. Ook lijkt het ons nogal wiedes dat Amazon Prime het assortiment op een gegeven moment gaat uitbreiden. De extra diensten die erbij komen zijn wat ons betreft ook goud. Voor nu gaan we voor Netflix, maar het zou zo maar kunnen dat dit over een half jaar Amazon Prime is.

Reageer op artikel:
Netflix vs Amazon Prime: welke dienst is voor jou de beste keus?
Sluiten