Netflix eist voortaan HDR-kwaliteit voor original films

Films & Series Martijn Pijnenburg 21 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De 8K TV mag dan wel in aantocht zijn, maar het gaat waarschijnlijk nog even duren voordat een dergelijk formaat de standaard gaat worden. Al lijkt High Dynamic Range (HDR) daarentegen wel steeds gebruikelijker te worden. Zo heeft namelijk Netflix aangegeven dat ze al hun originele content voortaan in HDR kwaliteit aangeleverd willen hebben.

Deze nieuwe eis heeft als doel dat abonnees van een steeds groter aanbod aan films in hoge resolutie kunnen genieten.

Netflix wil nieuwe films in HDR aangeleverd zien

De nieuwe regel geldt blijkbaar voor alle filmmakers die aan unieke content voor Netflix werken. Al blijkt dat zij hier niet altijd even goed over geïnformeerd worden. Zo gaf Cameraman Roberto Schaefer aan dat hij tijdens het filmen van Netflix film Red Sea Diving Resort zich ook al aan deze regel moest houden, maar hier pas erg laat van op de hoogte gebracht werd:

Zoals we hebben begrepen geldt deze eis enkel nog voor original films. Of makers van Netflix series binnenkort ook met dergelijke regels te maken krijgen is nog even afwachten.

Concurrentiestrijd

De verhoogde kwaliteitseisen kunnen zomaar te maken hebben met het feit dat Netflix er momenteel alles aan doet om de concurrentie een stap voor te kunnen zijn. Dat mag ook wel, want het onlangs verschenen Disney+ mocht op de dag van de release al ruim 10 miljoen abonnees verwelkomen. Al is de kans dat andere diensten binnenkort ook dergelijke eisen aan hun content gaan stellen natuurlijk altijd aanwezig.

Mocht jij willen weten welke titels er onlangs nog aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd, dan kun je hier een handig overzicht bekijken. De laatste nieuwtjes rondom deze dienst lees je op de actuele Netflix overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen