Nieuwe Need for Speed wordt uitgesteld om Battlefield 6 te maken

Games Jelle van Es 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Als jij een liefhebber bent van de Need for Speed-reeks, dan hebben we helaas slecht nieuws. Electronic Arts heeft laten weten dat de nieuwste game in de serie vertraging oploopt. En dat heeft alles te maken met Battlefield 6.

De nieuwe Need for Speed zou in ontwikkeling zijn bij ontwikkelaar Criterion Games, die vroeger toch wel de betere games in de serie heeft gemaakt. Maar volgens Polygon zou de ontwikkelaar nu de opdracht hebben gekregen om DICE te helpen met de ontwikkeling van Battlefield 6.

Need for Speed-vertraging voor hulp Battlefield 6

Zodoende zou er pas in 2022 een nieuw deel in de Need for Speed-reeks gaan verschijnen. Het goede nieuws is dat Battlefield 6 door deze beslissing nog altijd dit jaar op de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X moet verschijnen. Er zijn namelijk al genoeg games die door de aanhouden problemen met de coronacrisis worden uitgesteld. Criterion Games heeft overigens wel vaker samengewerkt met DICE. Naast de ondersteuning bij verschillende games in de Battlefield-reeks heeft men bijvoorbeeld ook gewerkt aan Star Wars Battlefront.

Battlefield V
De laatste Battlefield (Afbeelding: Electronic Arts)

En ergens is het ook wel logisch dat deze schifting wordt gemaakt. Electronic Arts heeft onlangs uitgever Codemasters overgenomen. Deze studio maakt verschillende racegames. Denk daarbij aan de F1-games, DIRT en GRID. Op die manier hoeft EA dus met het uitstel van de nieuwe Need for Speed minder met zichzelf te concurreren. En een game als Battlefield 6 staat redelijk op zichzelf en heeft eigenlij alleen Call of Duty als concurrent.

Veel nog onbekend

De grote vraag is wanneer we met het uitstel van Need for Speed nu daadwerkelijk iets gaan zien van Battlefield 6. De laatste twee delen in de reeks speelde zich af in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Wat dat betreft zou het goed zijn als dit nieuwste deel zich weer in een modernere tijd afspeelt. Want dat is alweer een tijd geleden.

Battlefield 5 krijgt in juni zijn laatste update

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen