WANT NO Bitcoin break: Wat te verwachten van Ripple & Ethereum?

Tech Robert Kroes 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de Europese handelsdag alweer een eind op streek. Uiteraard werpen we een blik op de actuele koersen voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we wat analisten verwachten van de Ethereum (ETH) en Ripple (XPR).

We beginnen uiteraard met een blik op de actuele koers van de Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten.

Bitcoin stijgt door, cryptomarkt positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin (BTC) een koers van EUR 28.597,99 ($ 34.826,70) en dat is een lichte stijging van 0,39% ten opzichte van gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt blijft overwegend positief gestemd. Grootste winnaar is nieuwkoper AAVE (AAVE), die een plus van 20,49% noteert. Ethereum (ETH) noteert met slechts – 0,53% het grootste verlies in de top 25 van vandaag, die overigens 24 uur per dag live kunt volgen. Dit levert de vraag op wat analisten verwachten van Ethereum en Ripple.

Bitcoin runner up Ethereum (ETH) toont stilte voor de storm

Naast de grootste cryptomunt brak Ethereum (ETH) in de afgelopen maand ook forse stijgingen. De hoogste koers ooit stamt echter van 13 januari 2018, toen de munt $ 1.432,88 noteerde.  Op dit moment handelt de munt daar ruim 24% onder, maar als we analisten mogen geloven duurt dat niet lang meer. Op basis van het gewogen gemiddelde concludeert men dat de druk om te kopen aanhoudt. Ook de whales houden hun cryptomunten vast, dus ook dat is een positief signaal. Als laatste positieve indicator benoemen analisten dat er nog maar één weerstand tussen een koersrecord en de huidige stand ligt. Deze weerstand ligt tussen $ 1.160,- en $ 1.194,-. Met deze positieve vooruitzichten is het een mooi moment om ook de Ripple (XRP) te bekijken.

Analisten opvallend positief voor Ripple (XRP)

Waar de Bitcoin de afgelopen maand voor feest op de cryptobeurs zorgde was de Ripple (XRP) voor veel investeerders aanleiding voor diepe rouw. De munt kreeg zware koersdalingen te incasseren als gevolg van de aangekondigde rechtszaak die de Amerikaanse toezichthouder SEC gaat beginnen. Ook deze cryptomunt breekt na de bodem van een oplopende driehoek weer positief door diverse voortschrijdende gemiddeldes (waar je bij onze collega’s van Tradeincrypto.com overigens meer over kunt lezen). Analisten concluderen daarmee dat een koersstijging van 10 to 20% binnen enkele dagen te verwachten is. Onder optimale omstandigheden zien zij zelfs een koersstijging tot 117%. Dit uiteraard met de nodige slagen om de arm en ervan uitgaande dat er geen nieuw slecht nieuws van de SEC-rechtszaak komt.

Met deze bijzonder positieve voorspellingen en de getipte cryptomunten die we gisteren bespraken lijkt er naast een mooie tijd voor de Bitcoin ook een volgend Altcoin-seizoen in de maak. Uiteraard is het juist bij deze positieve berichten zaak om jouw eigen onderzoek te doen en investeringsbeslissingen alleen op basis van rationele argumenten te maken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen