Nokia kondigt bizar goedkope Android-telefoons aan

Smartphones Jeroen Kraak 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de elektronicabeurs CES worden nauwelijks telefoons aangekondigd. Nokia breekt met die traditie en komt met vijf nieuwe modellen die ook nog eens hartstikke betaalbaar zijn.

Bij Nokia denken we natuurlijk vooral terug aan het verleden. Voordat Samsung en Apple zich met de mobiele telefoonmarkt bemoeiden was Nokia een van de grootste telefoonmerken. Het concurreerde toen onder andere met merken als Motorola, Sharp en Siemens. Intussen zien we het Finse merk niet meer zo vaak voorbijkomen, maar nu komt het met een aantal nieuwe modellen op de markt.

Vijf nieuwe Nokia’s

Normaal gaat het bij aankondigingen voor mobiele telefoons vaak om goed, beter, best. Merken als Samsung en Apple overtoepen elkaar met de verschillende specs en functies. Die telefoons kosten dan ook een flinke duit. Nokia pakt het anders aan en gaat voor de goedkoopste modellen. Aankomend jaar komt het met vijf zeer betaalbare telefoons.

Tijdens CES 2022 laat HMD Global, tegenwoordig de maker van Nokia-telefoons, een aantal bijzondere modellen zien die in de Verenigde Staten worden gelanceerd. Natuurlijk is er ook een kans dat deze naar Nederland komen. Het bijzondere aan deze smartphones is dat ze allemaal onder de 250 dollar kosten, waaronder eentje die 5G ondersteunt.

Goedkope telefoons

Die 5G telefoon is de 5G Nokia G500. Dit model kost 239 dollar. Vervolgens komen er drie 4G-telefoons: de G100, de C200 en de C100. Deze telefoons kosten respectivelijk, 149, 119 en 99 dollar, wat dus zeer betaalbaar is voor een Android-telefoon. De goedkoopste telefoon is de nostalgische Nokia 2760. Deze flip-phone kost 79 dollar, maar deze laatste is zo traditioneel dat die geen Andriod heeft.

HMD Global CE Florian Seiche zegt waarom ervoor is gekozen: “Uit onderzoek blijkt dat klanten zoeken voor de beste kwaliteit in hun budget. Daarbij wordt gekeken naar een groot scherm, lange batterijduur en een goede cameraervaring. Nokia levert dit op elk gebied.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen