Nokia 9 PureView specificaties aan het licht door gelekte video

Smartphones Mark Hofman 2 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

HMD Global komt met een gloednieuw Nokia toestel op de markt. Het zou mogelijk gaan om de Nokia 9 PureView, waarvan we overigens afgelopen weekend het eerste persbeeld zagen. Maar waar het uiterlijk van het toestel enige vorm kreeg, waren de vragen rondom de specificaties nog volop aanwezig. Wat heeft het toestel nu daadwerkelijk te bieden? Een nieuwe gelekte video lijkt daar, voor een deel, antwoord op te geven. 

Nokia 9 PureView specificaties

Afgelopen weekend werden onze monden wagenwijd opengezet door het eerste persbeeld van de Nokia 9 PureView. Het toestel leek gewapend te zijn met maar een vijfdelig camerasysteem van Zeiss, wat overigens al eerder hoge ogen wist te gooien. Maar terwijl we door het uiterlijk van het toestel voorzien werden van een beter beeld van de PureView, bleef informatie over de specificaties uit. Gelukkig is er een nieuw gelekte video naar buiten gebracht en krijgen we eindelijk een paar antwoorden op de grote vraag: wat bevindt zich onder de motorkap van de Nokia 9 PureView?

MySmartPrice komt met een kleine teaser video waarin beelden van de Nokia 9 PureView voorbij komen. Maar de kracht achter deze video zit hem zonder enige twijfel in de bekendmaking van de specificaties. Zo komen we erachter dat we te maken hebben met een Snapdragon 845 chipset, gewapend met 6GB aan RAM. Daarnaast zal er 128GB aan opslagcapaciteit zijn en is het toestel voorzien van een 5.99-inch PureDisplay met een 2K resolutie en een vingerafdrukscanner in het scherm. De Nokia 9 PureView draait om Android One en zal, hoe kan het ook anders, voorzien zijn van flink wat geavanceerde camerafeatures.

Dat laatste is overigens niet gek wanneer je bedenkt dat de Nokia 9 PureView de eerste smartphone is met een vijfdelig camerasysteem. Een systeem wat de hoofdreden is geweest voor het uitstellen van de release, aangezien de hardware en software niet goed genoeg met elkaar functioneerde. De grote vraag is alleen nog wanneer het toestel voor ons het daglicht ziet. Het zou kunnen zijn dat het begin januari wordt (tijdens CES 2019) of eind februari (tijdens MWC).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen