Nokia brengt een aantal ‘ouderwetse’ telefoons opnieuw uit

Tech Wesley Akkerman 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

HMD Global, het bedrijf achter de recente Nokia-telefoons, kondigt drie nieuwe modellen aan die zich laten inspireren door het verleden. De drie modellen heten 2660, 5710 en 8210 en hebben allemaal een eigen design gekregen. Bovendien zijn het ook zogenaamde dumbphones, die allerlei slimme functies bewust missen.

De Nokia 2660 is een ouderwetse clamshell-telefoon, die bedoeld is voor een wat ouder publiek. Niet alleen is de telefoon zeer duurzaam, ook beschikt die over behoorlijk wat opties voor toegankelijkheid. De interface is ietwat ingezoomd en daardoor goed lees- en bedienbaar. Ook is er support voor gehoortoestellen.

Drie toestellen van Nokia

De volgende in de rij is de Nokia 5710 XpressAudio. Net zoals z’n voorgangers legt dit model de nadruk op muziek. Zo is er een lokale muziekspeler aanwezig en krijg je er standaard een setje oordoppen bij, die je in de behuizing plaatst. Wanneer de oortjes in de telefoon zitten, dan laadt hij ze automatisch op.

Nokia
Ouderwetse Nokia-telefoons (Afbeelding: Nokia)

Tot slot hebben we nog de Nokia 8210. Dit is misschien wel één van de bekendste designs voor een smartphone ooit, vergelijkbaar met de ouderwetse 3310 en naamgenoot 8210. Het unieke onderdeel aan deze telefoon is dat de accu tot negentien dagen meegaat wanneer je gebruikmaakt van de 4G-verbinding.

En dan hebben we ook nog een tablet

Laten we ook de nieuwe Nokia-tablet niet vergeten. Dit is een 8-inch-tablet die beschikt over Android als besturingssysteem. Het bedrijf belooft drie grote upgrades voor het apparaat. Dat betekent dus dat je in totaal te maken krijgt met vier Android-versies. Dit model is straks beschikbaar in LTE- en wifi-versies.

Wat gaan de aangekondigde apparaten precies kosten? De clamshell-telefoon heeft een prijs van 79 euro, terwijl de nieuwe XpressMusic een tientje meer kost. Het tweede ‘domme’ model heeft eveneens een prijs van 79 euro. De tablet gaat straks voor een bedrag van 169 euro over de toonbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen