OnePlus-oprichter Carl Pei introduceert gloednieuwe smartphone

Smartphones Mark Hofman 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Toen Carl Pei een aantal jaar geleden OnePlus oprichtte was het doel van het bedrijf duidelijk: high-end smartphones door middel van een goedkoper model in de weg zitten. Nu datzelfde bedrijf high-end smartphones levert, probeert hij met Nothing het geintje nog een keer te flikken.

Tijdens het Nothing: The Truth evenement heeft Pei de eerste smartphone van Nothing geïntroduceerd. Hoewel we nog niet weten hoe duur de smartphone precies gaat worden en hoe hij eruit komt te zien, weten we dus wel dat er een nieuwe speler op de markt is. Eindelijk!

Nothing introduceert phone (1)

Na het succes van zijn eerste product, de ear (1), introduceerde Nothing vandaag zijn eerste smartphone. Oprichter Carl Pei liet vertelde tijdens The Truth dat het bedrijf deze zomer de phone (1) op de markt gaat brengen. Het gaat om een Android-smartphone die draait op een Qualcomm Snapdragon-chip. Om welke chip het precies gaat is nog niet duidelijk.

Nothing phone (1) OnePlus
Eerste versie van het thuisscherm (Afbeelding: Nothing)

Er werd eigenlijk überhaupt niet heel veel duidelijk gemaakt tijdens de presentatie. Carl Pei, de man die ook OnePlus heeft opgericht, bevestigde vandaag voornamelijk geruchten die we al enige tijd hoorden. Het bedrijf komt daadwerkelijk met een eerste eigen smartphone en gaat daarbij dus ook werken met zijn eigen software: Nothing OS.

Volgens het bedrijf gaat het om een open ecosysteem dat ervoor zorgt dat alle andere producten van Nothing, en die van bekende namen, makkelijk ondersteund worden. De functionaliteiten van Android zullen overgenomen worden, maar krijgen wel een speciale Nothing-laag. Eentje die ons erg doet denken aan het werk dat OnePlus met OxygenOS verrichtte.

Nothing phone (1) OnePlus
Eerste versie van het vergrendelscherm (Afbeelding: Nothing)

OnePlus-oprichter Carl Pei

Carl Pei is een grote naam in de smartphonemarkt. Het is een van de mensen die in 2014 de gehele markt op wist te schudden met de OnePlus One. Deze smartphone viel op door zijn hoogstaande specificaties en lage prijs. Uiteindelijk groeide het bedrijf uit tot één van de grotere spelers en produceert het tegenwoordig high-end toestellen die meedraaien in de top van de markt.

Pei besloot te vertrekken bij het bedrijf en richtte Nothing op. Vorig jaar maakte we kennis met het eerste product: de ear (1). Via onderstaande link is het mogelijk om onze review over deze oordopjes te lezen.

Nothing Ear (1): de hype is real, maar is dat terecht?

In de komende maanden zal Nothing meer bekend gaan maken over de phone (1). Zet je tot dat moment maar schrap voor een grote lading aan geruchten, lekken en renders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen