Weet jij dat jouw Oculus Quest 2 deze vijf dingen kan doen?

Games Sam Dille 3 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Dankzij de Oculus Quest 2 kun je vanuit je luie stoel genieten van een ruimtereis of potje VR-minigolf. Hoewel de VR-headset al een tijdje meegaat, zijn er een heleboel functies waar je het bestaan waarschijnlijk niet vanaf weet. Gamen met de Quest 2 zal nooit meer hetzelfde zijn.

De Oculus Quest 2 is je beste vriend bij virtual reality. De hightech VR-headset kun je niet alleen gebruiken bij het gamen. Je kunt ook virtueel concerten bijwonen, fitnessen of films kijken. De Quest 2 heeft geen kabels waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het is daarom geen wonder dat de headset geliefd is bij veel VR-gamers.

Vijf functies voor de Oculus Quest 2 die je waarschijnlijk nog niet kent

VR-gamen kan nog leuker worden dan je denkt. Hier vind je een verzameling van onze favoriete verborgen Oculus Quest 2 features. Zodra je er vanaf weet zijn ze makkelijk te installeren en kun je ze ook binnen een paar klikken weer uitschakelen. Veel succes!

1. Bekijk je de meldingen van je smartphone in VR

Dankzij het VR-element van de Oculus Quest 2 waan je je al snel in een andere wereld. Toch is het wel fijn dat je makkelijk je meldingen kan checken tijdens je VR-experience. Je hoeft enkel de functie in te schakelen in de Oculus-app op je smartphone. Dit doe je door in de app naar het menu te navigeren. Vervolgens selecteer je apparaten en klik je op ‘Headset Settings’. In dit tabblad kun je de meldingen aanzetten.

Kom je er niet uit, dan kan onderstaande video je misschien helpen

2. Cast je Oculus Quest 2 naar je smartphone of televisie

VR biedt een aantal dikke party games, maar het scherm is natuurlijk maar voor één speler tegelijk zichtbaar. Dit probleem los je op door te casten naar een smartphone of Chromecast. Ook dit doe je in de app van de Oculus Quest 2. Druk op het headsetsymbool in de rechterbovenhoek. Kies vervolgens vanaf welke headset je wil casten en bevestig het in de app. Geef daarna toestemming voor het casten van headset audio.

Check deze video voor een uitgebreid stappenplan

3. Spraakbesturing gebruiken

Zeg maar gedag tegen je controllers. Je kunt nu namelijk ook met je stem het navigatiesysteem van de Oculus Quest 2 besturen. Voordat je dit kan doen moet je eerst de functie inschakelen. Klik tijdens het dragen van de VR-bril op ‘Quick Settings’ en selecteer ‘Voice Commands’. Met de spraakbesturing kun je jouw Quest 2 verschillende opdrachten geven. Zo kun je een party opstarten, chats openen of screenshots maken.

Bekijk deze video voor meer details

4. Speel games op de Oculus Quest 2 in 120Hz

Deze optie is vrij nieuw, waardoor succes nog niet volledig gegarandeerd is. Toch zou het mogelijk moeten zijn om te gamen met een verversingssnelheid van 120 Hz. Niet alle VR-games draaien op 120Hz, maar als ze dit wel doen maakt het de game-ervaring stukken beter. Houd er wel rekening mee dat de batterij waarschijnlijk sneller leegloopt.

Bekijk in deze video welke games op dit moment 120Hz ondersteunen

5. Houd je fitness-statistieken bij

VR-headsets zoals de Oculus Quest 2 zijn een essentieel onderdeel geworden van de dagelijkse trainingsroutine van veel gamers. Er zijn namelijk tal van extreem goede VR-fitnessgames verkrijgbaar.

Herken jij je hierin, probeer dan nu Oculus Move. Dit is een app die de realtime fitnessgegevens van de Quest 2 bijhoudt. Je kunt bijvoorbeeld tracken hoeveel tijd je actief bent geweest en het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Verwacht alleen geen diepgaande informatie die je op een fitnesstracker of smartwatch tegenkomt.

Fortnite Zero Build lijkt permanente modus te worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen