Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus 9 Pro probleem zorgt voor irritatie bij gebruikers

Een groeiende groep OnePlus 9 Pro-eigenaren hebben last van toestellen die wel heel snel warm worden. OnePlus is op de hoogte en is voornemens het probleem binnen enkele weken aan te pakken middels een software-update. Maar is er iets dat je ondertussen zelf zou kunnen doen om die hitte te voorkomen?

De problemen met de extra hete smartphones duiken voornamelijk op wanneer iemand de camera-applicatie gebruikt. OnePlus heeft inmiddels gereageerd op de situatie en is dus volledig op de hoogte, maar een oplossing laat voorlopig nog op zich wachten. Het kan nog weken duren voordat er een update verschijnt.

OnePlus 9 Pro wordt snel warm

Helaas is het zo dat de problemen ook redelijk snel opduiken, zelfs wanneer de app licht of kort gebruikt wordt. In sommige gevallen weigert de 9 Pro een foto of video te maken voordat het systeem afgekoeld is. Andere eigenaren klagen over de warmte nadat het toestel nog maar net geïnstalleerd en ingesteld is.

OnePlus 9 16x9
Here we go! (Afbeelding: OnePlus)

Het is overigens niet zo dat alle gebruikers hier last van hebben, aangezien er ook meldingen gemaakt worden door mensen wiens OnePlus 9 Pro dus niet zo warm wordt. Ook hier op de redactie merken we weinig van de extra warmte — dat zijn toch vaak belangrijke kanttekeningen bij dit soort problemen.

Afvoersysteem voor de hitte

Ergens is het ook wel een beetje ironisch dat de OnePlus 9 Pro hier nu last van heeft. De fabrikant heeft namelijk veel aandacht besteed aan hitte-afvoer, vanwege het supersnelle draadloze oplaadsysteem van de smartphone. Zo is er een groter koellichaam en wordt er gebruikgemaakt van dikker koper dan normaal.

OnePlus laat langverwachte en gewilde smartphone misschien toch schieten

Op het gebied van hardware is de OnePlus 9 Pro dus prima uitgerust om om te gaan met hitte. Dus mogelijk is dit puur een softwareprobleem dat nu roet in het eten gooit. Voor meer informatie kun je terecht op het OnePlusforum, waar gebruikers het probleem bespreken. Android Police heeft er eveneens over geschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OnePlusforum

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!