Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 1 sep 2021

OnePlus Buds Pro krijgen zware concurrentie van… OnePlus?

OnePlus kan nog wel eens zijn nieuwste set oordoppen, de OnePlus Buds Pro, in de weg zitten door nog een setje te lanceren. Naar verluidt werkt het Chinese bedrijf aan een goedkoper paar oortjes, die eveneens beschikken over actieve ruisonderdrukking. Het duurt nog wel even voordat het product op de markt verschijnt, aldus dezelfde geruchtenmakers.

Onlangs lanceerde OnePlus de OnePlus Buds Pro. Dat is een set oordoppen van ongeveer 150 euro, die beschikken over onder meer actieve ruisonderdrukking. 150 euro is een bedrag dat niet iedereen over heeft voor oordopjes. Voor die mensen hebben we goed nieuws: want het lijkt erop dat er een Lite-model aankomt.

Goedkopere versie van de OnePlus Buds Pro?

De Lite-versie van de OnePlus Buds Pro wordt voor een lager bedrag in de markt gezet, maar beschikt wel over een premiumfunctie als actieve ruisonderdrukking. Tenminste, dat is wat een geruchtenmaker laat weten. Voor de volledigheid hebben we de tweet van Max Jambor overgenomen in dit nieuwsbericht.

Verder is er helaas nog niets bekend over het nieuwe setje oordoppen van OnePlus. We kunnen wel alvast een goede voorspelling doen. Omdat de oordoppen goedkoper worden, zullen andere premiumfeatures waarschijnlijk geschrapt worden. Denk dan aan draadloos opladen en de lange batterijduur van de Buds Pro.

OnePlus concurreert met zichzelf

Mocht het kloppen dat OnePlus een OnePlus Buds Pro Lite uitbrengt met actieve ruisonderdrukking, dan wordt het bedrijf een geduchte concurrent op de verzadigde markt voor oordoppen. Waarschijnlijk concurreert het bedrijf dan ook met zichzelf, aangezien veel mensen gewoonweg goede oortjes willen met ruisonderdrukking. Op veel andere functies zitten ze soms niet te wachten.

De prijs voor het setje is natuurlijk nog niet bekend. Maar onlangs hebben we bijvoorbeeld de Nothing Ear(1) voorbij zien komen, die onder meer die functie aanbiedt voor minder dan honderd euro. Dat is zeker niet het goedkoopste model met dergelijke functies, aangezien veel Chinese merken dit soort dingen al jaren kunnen aanbieden voor een paar tientjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus Buds Pro krijgen zware concurrentie van… OnePlus?
Sluiten