OnePlus Nord-opvolger officieel een feit en ziet op deze datum het daglicht

Smartphones Mark Hofman 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Gisteren werd er nog over gesproken, maar vandaag is het officieel! De OnePlus Nord, de goedkopere smartphone-serie van OnePlus, ziet binnenkort het daglicht. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend op het eigen forum.

CEO Pete Lau laat in een bericht weten dat het bedrijf op donderdag 10 juni 2021 een evenement organiseert rondom de nieuwe smartphone. Het is nog even afwachten tot we er het fijne van weten, al weten we inmiddels wel hoe het toestel gaat heten.

De OnePlus Nord-opvolger heet…

De opvolger van de OnePlus Nord, het betaalbare en succesvolle toestel dat vorig jaar verscheen, komt dus onze kant op. Pete Lau maakt in het bericht op het forum bekend dat het bedrijf bezig is met twee nieuwe smartphones. Eén van die twee smartphones is de opvolger van de OnePlus Nord die vorig jaar verscheen.

Zoals gezegd dook er gisteren opeens een naam van het nieuwe toestel op. De bron van de lek was de website van OnePlus zelf, al werd er toen al wel rekening gehouden met een placeholder. Iets dat achteraf lijkt te kloppen, want de smartphone krijgt niet de naam Nord 2. Het toestel dat naar Europa, en India, komt krijgt de naam: OnePlus Nord CE 5G.

 

Ondanks het feit dat de specificaties nog achterwegen gelaten worden, vertelt de naam wel al direct waar we mee te maken hebben. CE staat namelijk voor Core Edition. Dit houdt in dat het bedrijf helemaal teruggaat naar de basis en een smartphone op de markt brengt die op dat gebied het beste weet te bieden. “Uiteraard in combinatie met een aantal nieuwe functionaliteiten die meer bieden dan je misschien verwacht”, zo laat Lau weten.

Het mooie van alles: de nieuwe OnePlus Nord CE 5G wordt nog goedkoper dan zijn voorganger al was. Althans, dat is het bericht dat het bedrijf vandaag naar buiten brengt via het forum.

Een groot succes

Dat de OnePlus Nord een groot succes was kunnen we op geen enkele wijze ontkennen. Het toestel was voorzien van een scherp prijskaartje, maar dat was totaal niet terug te zien in de prestaties van het toestel. Sterker nog: de OnePlus Nord was, op een paar puntjes na, een genot om te gebruiken.

Benieuwd naar wat we van het toestel vonden? Check dan zeker even de bovenstaande video of lees de volledige review hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen