Oppo Find X3 Pro: smartphone met indrukwekkende microscoop aan boord

Reviews Mark Hofman 30 mrt 2021
Leestijd: 5 minuten

Er zijn anno 2021 ontzettend veel verschillende smartphones beschikbaar in de markt. Bedrijven zitten de laatste jaren alles behalve stil en daarom is het ook de taak om je toestellen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar moet je dat dan doen door middel van een microscoop?

De Oppo Find X3 Pro is een smartphone met zo’n microscoop aan boord. In eerste instantie lijkt dit heel erg op een gimmick die voornamelijk de aandacht moet pakken, maar in combinatie met de hoogstaande specificaties is dit eigenlijk gewoon een hele toffe feature te noemen. Waarom? Ik leg het je uit in dit artikel!

Oppo Find X3 Pro
Het opvallende ontwerp met een nog opvallender camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Oppo Find X3 Pro met een microscoop aan boord

De Oppo Find X3 Pro werd eerder deze maand aangekondigd. De smartphone viel voornamelijk op door zijn hoge prijskaartje, maar liet op gebied van specificaties direct zien dat bedrijven als Apple en Samsung steeds meer concurrentie kunnen verwachten. Wat ik daarmee bedoel vertel ik je later in dit artikel, maar laat ik me voornamelijk even focussen op wat dit toestel zo bijzonder maakt. Het camerasysteem is namelijk voorzien van een macrolens die in de mogelijkheid is om microscopische foto’s te maken. Iets waar ik in eerste instantie een beetje sceptisch tegenover stond, maar waar ik na meer dan een week gebruik toch echt van onder de indruk ben.

We zien dit soort “unieke features’ namelijk wel vaker verschijnen in smartphones. Denk bijvoorbeeld aan toestellen die tot 100 keer in kunnen zoomen. Erg tof om te hebben op papier, maar in de praktijk valt het vaak toch wel wat tegen. Maar dat geldt zeker niet voor deze functie van de Oppo Find X3 Pro. In tegendeel zelfs. Dankzij de LED-verlichting die om de lens heen zit verwerkt is het camerasysteem in staat om haarscherpe beelden te schieten van ontzettend dichtbij. Op die manier krijg je niet alleen hele goede macro foto’s, maar krijg je zelfs dingen te zien die je met het blote oog niet waar kunt nemen. Neem bijvoorbeeld een veer van een pauw. Dat ziet er in zijn geheel al mooi uit, maar zoals hieronder heb je het nog nooit gezien:

Oppo Find X3 Pro
Microscoop in actie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Of wat dacht je van dit kleurrijke tafelkleed? Ontzettend leuk voor het blote oog:

Oppo microscoop
Tafelkleed zoals wij hem zien (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Maar nog veel leuker wanneer je de Oppo Find X3 Pro erop zet.

Oppo microscoop
Tafelkleed met de microscoop (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Ik moet eerlijk zeggen dat dit een functionaliteit is die niet heel veel toe zal voegen op dagelijkse basis, maar een smartphone wel een heel stuk aantrekkelijker weet te maken. Ik bedoel: kijk dan!

Oppo microscoop
Beeldscherm van een iPhone (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het maken van dit soort foto’s vereist overigens wel wat oefening. Zeker in het begin zul je merken dat veel beelden wazig zijn of dat er nog wat gewend moet worden aan de manier waarop het systeem te werk gaat. Maar als je eenmaal gewend bent, heb je echt iets tofs in handen.

Oppo microscoop
Een naturel chipje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wat heeft het toestel nog meer

Wat de Oppo Find X3 Pro je nog meer te bieden heeft, dat is te vinden in het artikel die je via onderstaande link kunt bereiken. Daar hebben we alle specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet. Maar goed, die specificaties laten zien hoe de telefoon in theorie zou moeten werken. Maar is het ook een prettig toestel in de praktijk?

OPPO Find X3 serie officieel een feit: alles wat je moet weten over de smartphones

Naar mijn idee hebben we een heerlijke smartphone in handen. De Oppo Find X3 Pro ligt lekker in de hand, beschikt over goed camerasysteem en heeft een beeldscherm waar ik ongelofelijk vrolijk van ben geworden. De kwaliteit schiet nu eenmaal van het scherm en dat is heel erg prettig wanneer je films en series kijkt. Laat ik het anders formuleren: de smartphone heeft mij op geen enkele wijze in de steek gelaten en wist mij op veel gebieden zelfs te verrassen. Al zijn er ook zeker wat nadelen te vinden.

Oppo Find X3 Pro
Het imposante beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Zo is de achterkant van het toestel dusdanig spiegelend dat een hoesje bijna een vereiste is. Dat is zeker geen groot probleem, maar ik vind dat op één of andere manier heel erg zonde van het ontwerp. Wat ik overigens ook een beetje zonde vind is de batterij. Als Oppo iets goed voor elkaar heeft, dan is het wel zijn oplaadtechnologieën. Je zou dus verwachten dat dit bedrijf het voor elkaar krijgt om een smartphone op de markt te brengen met een goede accuduur, maar in vergelijking met de concurrerende smartphones valt dit bij de Find X3 Pro best wel tegen. Het laden gaat dan wel weer bloedje snel.

De Oppo Find X3 Pro is over het algemeen goed, maar het prijskaartje is wel veel te hoog. Begrijp me niet verkeerd: de smartphone weet op een aantal gebieden zeker de concurrentie te zoeken met Apple, Samsung en OnePlus, maar is in vergelijking met die merken echt een kleine speler in ons land. In combinatie met een aantal tegenvallende zaken vraag ik me daarom af of het slim is om een smartphone op de markt te brengen die je vanaf €1149 op de kop tikt.

Altijd onze meest recente video’s als eerste bekijken? Blijf op de hoogte en abonneer je op ons YouTube-kanaal!

Oppo Find X3 Pro 5G

Oppo

8 Score

Pluspunten

  • Goed ontwerp
  • Indrukwekkend beeldscherm
  • Microscopische camera
  • Camerasysteem
  • SuperVOOC

Minpunten

  • Accuduur
  • Glimmende achterkant
  • Hoge prijskaartje

De Oppo Find X3 Pro beschikt over een hoop indrukwekkende specificaties en weet met een microscoop aan boord een unieke feature te leveren. De smartphone zoekt op veel vlakken de concurrentie op met Apple, Samsung en OnePlus maar laat hier en daar toch zeker wat steken vallen. De accuduur valt bijvoorbeeld tegen en het prijskaartje is veel te hoog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen