Smartphones in 2021: dit zijn de 5 beste modellen van het jaar (tot nu toe)

Smartphones Mark Hofman 26 mrt 2021
Leestijd: 5 minuten

Het jaar 2021 is je voor je gevoel pas net van start, maar het eerste kwartaal zit er alweer bijna op. De smartphonemarkt heeft zeker niet stilgestaan en daarom is het goed om eens te kijken naar welke smartphones op dit moment aan de top staan.

In deze lijst zetten we 5 smartphones op een rij die niet alleen in 2021 de show wisten te stellen, maar kijken we ook naar welke toestellen van vorig jaar op dit moment tot de top horen.

De 5 beste smartphones van 2021

De 5 beste smartphone van 2021 zijn niet persé de beste smartphones van het jaar. Dat klinkt misschien gek, maar het heeft voornamelijk te maken met het feit dat het jaar nog jong is. Daarbij kijken we ook zeker niet naar welke toestellen het maximale te bieden hebben, maar zetten we ook de prijs er tegenover. Vervolgens moet je ook rekening houden met het feit dat er een aantal smartphones zijn die in 2020 zijn uitgekomen, maar in 2021 nog steeds een hele goede deal zijn.

De onderstaande smartphones staan overigens niet op volgorde. Iedereen zoekt iets anders in een smartphone en daarom hebben we simpelweg de vijf beste voor je uitgekozen. Nummer één is in onze optiek dus niet persé beter dan nummer vijf.

Lang verhaal kort: er spelen veel factoren mee in deze race, maar dit zijn volgens ons de 5 beste smartphones die je op dit moment kunt kopen:

#1 OnePlus 9 Pro: een van de beste smartphones

Op het moment van schrijven is de OnePlus 9 Pro slechts drie dagen geleden aangekondigd. Toch heeft OnePlus ons al de kans te geven om de smartphone een week te reviewen en man, wat is dit een goed apparaat. De OnePlus 9 Pro doet eigenlijk alles goed en zoekt direct de concurrentie met Samsung en Apple. Of het nu gaat om de snelheid waarmee het toestel oplaadt (65W), het indrukwekkende beeldscherm of het camerasysteem dat spot-on presteert: dit toestel staat aan de top van de markt. En dat voor een adviesprijs van €899. We zijn groot fan en denken dat ook jij je zeker gaat vermaken met het toestel! Een van de beste smartphones van de markt!

OnePlus 9 Pro
Pro! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Samsung Galaxy S21: steeds betere deal

De Samsung Galaxy S21 was het eerste toptoestel van 2021 en maakte op veel verschillende fronten indruk. Het beeldscherm is fantastisch, het toestel ligt heerlijk in de hand en ook het camerasysteem presteert naar verwachting. Toch zijn er een aantal zaken, zoals de accuduur, waar Samsung een beetje mee tegen de lamp loopt. Maar goed, zoals we van het bedrijf gewend zijn gaat de prijs wel rap naar beneden. In januari kostte de Samsung Galaxy S21 nog €849, maar die prijs zal snel dalen. Wacht misschien nog even af, maar je pikt ’em binnen de kortste keren voor €799 op. En dan heb je wel echt een van de beste smartphones tot nu toe in huis!

Samsung Galaxy S21 review
Het camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 iPhone 12: all-round koning

Fans van iOS zullen in deze lijst weinig voldoening vinden, maar dat is ergens ook wel logisch. Apple heeft in 2021 nog geen nieuwe smartphones aangekondigd en daarom moeten we naar de line-up van vorig jaar kijken. Maar eerlijk is eerlijk: de iPhone 12 is wat dat betreft wel één van de meest complete smartphones uit deze lijst. Of je het nu hebt over de accuduur, het beeldscherm, het camerasysteem of de prestaties: de iPhone 12 scoort op alle fronten. En het feit dat het gat met de iPhone 12 Pro dit jaar bijzonder klein is, maakt dat je voor minimaal €812 een fantastische deal hebt.

iPhone 12
De 12 in het groen (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Xiaomi Redmi Note 9T: de absolute topdeal

De smartphonemarkt staat vol met smartphone die veel geld kosten, maar dat wil niet zeggen dat de “kleine jongens” er op dit gebied niet toe doen. Sterker nog: als er één bedrijf de ultieme prijs-kwaliteitverhouding weet te hanteren is het Xiaomi wel. Vorig jaar stond de Xiaomi Redmi Note 9 Pro al in veel verschillende lijsten van ons en ook dit jaar is het bedrijf weer aanwezig. De nieuwe Redmi Note 9T kost je misschien maar €200 maar zorgt ervoor dat je over een echte powerhouse beschikt. Met dit toestel van Xiaomi schiet je op weinig gebieden te kort en daar valt het bedrijf toch echt wel voor te prijzen. Een laag bedrag voor specs die je alleen in duurdere smartphones vindt: wij vinden het echt heel tof!

Redmi Note 9T review
Het camersysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 Samsung Galaxy A52: smartphones zijn voor iedereen

De Samsung Galaxy A52 is een smartphone die we op dit moment nog aan het testen zijn, maar gezien het succes van zijn voorganger echt niet mag ontbreken. Samsung heeft zijn kans gepakt om de populairste Android-smartphone van vorig jaar een goede upgrade te geven en doet dit uitstekend. De juiste keuzes worden gemaakt om de kosten te besparen en jij als consument blijft met een heerlijke smartphone achter. Iets dat voor een prijs van €399 echt een heerlijk gevoel is. De Samsung Galaxy A52 laat zien dat smartphones anno 2021 echt voor iedereen zijn!

Samsung Galaxy A52 en A72
De Samsung Galaxy A52 en A72 (Afbeelding: Samsung)

Meer smartphones?

Wil jij de laatste ontwikkelingen rondom smartphones altijd op de voet volgen of kun je wel wat goede tips gebruiken om er het meeste uit te halen? Dan hebben we goed nieuws voor je: op WANT lees je het allemaal. We schrijven iedere dag weer over deze heerlijke innovatie!

Benieuwd naar de verhalen? Check dan zeker even ons overzichtspagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen