Dit zijn in 2023 de beste opvouwbare elektrische fietsen die je kunt kopen

Elektrische fietsen Sam Dille 22 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Opvouwbare elektrische fietsen zijn een handige manier om jezelf snel en efficiënt te verplaatsen. Ze zijn meestal licht en compact, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in het openbaar vervoer of in de auto.

Als je op zoek bent naar een opvouwbare elektrische fiets, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Natuurlijk moet hij makkelijk op te vouwen zijn. Maar er komt veel meer bij kijken. Het is ook belangrijk dat hij niet te zwaar is, zodat je hem gemakkelijk mee kunt nemen. En het is fijn als er genoeg bagageruimte is.

Verover de wegen met deze 5 opvouwbare elektrische fietsen

Er zijn veel opvouwbare elektrische fietsen om uit te kiezen. Sommige modellen zijn ontworpen voor woon-werkverkeer, terwijl andere fietsen beter geschikt zijn voor off-road avonturen. Wij zullen je de beste opties van 2023 laten zien.

#1 Hummingbird Electric 2.0

Als je op zoek bent naar een handige en lichtgewicht elektrische fiets, dan is de Hummingbird Electric een goede optie. Hij is ideaal voor als je een e-bike mee moet nemen in de trein of de trap op moet dragen. De opvouwbare fiets weegt maar 10,3 kg.

De e-bike van Hummingbird heeft een batterij van 158Wh en een 250W-achternaafmotor. Aan de voorkant heeft hij een kettingblad en aan de achterkant slechts een enkel 12T-tandwiel. Dus als je over veel steile hellingen rijdt, dan moet je misschien iets anders zoeken.

Hummingbird Electric 2.0
De Electric 2.0 (Afbeelding: Hummingbird Bike)

Bestel jouw exemplaar hier.

#2 Tern Vektron S10 elektrische fiets

Hoewel hij niet zo compact is als sommige elektrische fietsen in deze lijst, heeft de Vektron S10 een flinke batterij met een hoge actieradius. Bestuurders kunnen op een enkele lading ongeveer 106 kilometer afleggen. De elektrische fiets heeft een middenmotor, zodat je altijd stabiel rijdt en het gevoel hebt alsof je altijd wind mee hebt.

Tern Vektron S10
De Vektron S10 (Afbeelding: Tern)

Bestel jouw exemplaar hier.

#3 Rad Power Bikes RadExpand 5

De RadExpand 5 is een elektrische fiets waarmee je off-road kunt gaan cruisen. Hij is een echt lichtgewicht en heeft een krachtige 750 watt motor. De RadExpand 5 is ook voorzien van een verstelbare stijgstang, 20-inch wielen en 4-inch banden, die je makkelijk kunt gebruiken op plekken die andere e-bikes niet kunnen bereiken.

Bestel jouw exemplaar hier.

#4 Brompton Electric C Line Explore

De Brompton Electric C is een chique en slimme elektrische fiets. Hij vouwt op drie plaatsen en wordt makkelijk heel klein. Binnen dertig seconden kun je de e-bike al terugbrengen tot een lengte van één meter. Het model heeft een 250W voornaafmotor en 300Wh batterijpakket. Dankzij vier verschillende trapondersteuningen, zet je de fietsrit helemaal om naar je eigen hand.

Brompton Electric C Line Explore opvouwbare elektrische fiets
Brompton Electric C (Afbeelding: Brompton)

Bestel jouw exemplaar hier.

#5 Gocycle G4

Je hoeft geen fietskenner te zijn om de G4 van Gocycle te waarderen. De elektrische fiets is ontworpen om een breed publiek aan te spreken en de nieuwe, lagere prijs maakt hem nog toegankelijker. De G4 is lichter dan zijn collega’s dankzij het carbon midframe, waardoor je de e-bike makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. En hij vouwt simpel en efficiënt op.

Gocycle G4 elektrische fiets
De G4 (Afbeelding: Gocycle)

Bestel jouw exemplaar hier.

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen