Op deze datum verschijnt Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Peaky Blinders is een van de populairste series op Netflix. Nu heeft het zesde seizoen van de show een releasedatum op de streamingdienst.

Peaky Blinders behoort voor veel mensen tot hun favoriete series op Netflix. Toch was het even wachten op het zesde seizoen, maar nu is er eindelijk een datum bekend. Netflix laat nu weten wanneer je de serie kunt verwachten.

Seizoen 6 van Peaky Blinders op Netflix

Seizoen 6 is het laatste deel van Peaky Blinders. Wie zien eindelijk hoe het verhaal van Thomas Shelby en de familie eindigt. Je kunt de show vanaf 10 juni op Netflix verwachten meldt de streamingdienst op Instagram. Toch is het niet het laatste kunstje van de makers, want er komt ook nog een film aan. De opnames daarvoor starten echter pas in 2023.

Een eerbetoon aan Helen McRory

In het laatste seizoen van Peaky Blinders zien we helaas een karakter niet meer terug: Aunt Polly. Actrice Helen McRory overleed afgelopen april aan de gevolgen van kanker.

“Ik denk dat de hele serie echt een eerbetoon is aan haar en om haar te eren,” vertelt Peaky Blinders-hoofdrolspeler Cillian Murphy aan het Amerikaanse Variety. “Haar aanwezigheid en de aanwezigheid van haar personage zijn nog steeds voelbaar in de serie. Het is daarbij een groot deel van Tommy’s reis dit seizoen. Het zal anders zijn zonder haar. Het is nooit meer hetzelfde. Ze was een fenomenale actrice en ook als persoon is het een enorm verlies voor het gehele acteursgilde en niet alleen voor onze show. Mijn gedachtes zijn altijd bij haar man en kinderen. Ik hoop dat de show een mooie herinnering aan haar wordt.”

Nu al het nieuwe deel kijken

Toch is er een manier om het zesde seizoen van Peaky Blinders nu al te zien. De serie is al gestart op BBC, waar sinds afgelopen zondag de tweede aflevering op is uitgezonden. Je kunt de eerste twee afleveringen nu al zien via streamingdienst BBC iPlayer van de Engelse omroep. Daarvoor moet je overigens wel een VPN gebruiken en als locatie het Verenigd Koninkrijk kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen