‘PlayStation 5 krijgt grote game van bekende serie als exclusive’

Games Jelle van Es 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Langzaam maar zeker komen er steeds meer interessante titels uit op de PlayStation 5. Bovendien krijgen we binnenkort de digitale versie van de E3, waarbij er veel nieuwe aankondigingen worden gedaan.

Voordat het zover is, wordt er vaak al het één en ander uitgelekt. En zo ziet het er naar uit dat er een Final Fantasy-game exclusief gaat uitkomen op de PlayStation 5.

Final Fantasy-game op de PlayStation 5

Het gaat daarbij waarschijnlijk niet over Final Fantasy XVI, die eind vorig jaar werd aangekondigd, of Final Fantasy VII Remake Part 2. In plaats daarvan zou het gaan om een gloednieuwe titel genaamd Final Fantasy Origin. Het zou een game gaan worden die gemaakt wordt in samenwerking met Team Ninja. Die ken je weer van de oudere Ninja Gaiden-games, maar was ook verantwoordelijk voor de Nioh-titels. Daarnaast had die ontwikkelaar al eerder een Final Fantasy-game gemaakt in de vorm van de vechtgame Dissidia NT.

Final Fantasy PlayStation 5
Van de makers van Nioh (Afbeelding: Tecmo Koei)

Final Fantasy Origin zou een titel gaan worden in de stijl van de Nioh en Dark Souls-games en dus een titel met een relatief hoge moeilijkheidsgraad. Daarnaast zou de titel ook verwijzen naar de eerste game in de reeks, wat de subtitel Origin zou verklaren. De game moest tijdens de E3 worden aangekondigd, maar lijkt dus nu al te zijn uitgelekt. De bron van het lek is iemand die via het Resetera-forum vaker informatie rondom Square Enix heeft gelekt . Belangrijker daarbij is dat deze persoon het vaker goed heeft gehad rondom Square Enix. Daarnaast zijn er na dit lek meerdere bronnen die min of meer hetzelfde melden.

Demo deze zomer

Tot slot zou er deze zomer een alpha demo van Final Fantasy Origin voor de PlayStation 5 verschijnen. Dat heeft de ontwikkelaar vaker gedaan met de Nioh-games, dus wat dat betreft is het niet zo heel erg gek dat dit gebeurt. In juni wordt de digitale E3 gehouden en krijgen we waarschijnlijk dus ook meer over dit nieuws mee. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De Nioh Collection is ideaal voor je gloednieuwe PS5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen