Hoe jij dit weekend gratis online games speelt op je PlayStation 5

Pop-Culture Dunke van Boekel 16 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Sony heeft aangekondigd dat PlayStation 5 en PS4-gebruikers dit weekend gratis aan de slag kunnen gaan met online gaming. Op 18 en 19 februari kun je met mensen van over de hele wereld spelletjes spelen, en je hoeft daar niet voor te betalen.

Normaal gesproken moet je daar wel voor betalen. Om online te gamen op de PlayStation 4 en 5 moet je een abonnement hebben op PlayStation Plus. Dat kost een paar knaken: 60 euro per jaar. Zeker pijnlijk als je de games die je met je vrienden wilt spelen ook nog gewoon moet kopen. Daar hoef je je dit weekend even niet druk over te maken.

PlayStation 5 en PS4 dit weekend gratis in de lucht

Het enige dat je nodig hebt om helemaal gratis te gaan spelen is een Playstation 5, PS4 en een PlayStation Network-account. Zodra je bent ingelogd kun je gewoon elke game met online multiplayer aanslingeren en losgaan.

Sony is voor dit evenement een samenwerking aangegaan met verschillende game-publishers om het gratis weekend te promoten. Er zullen toernooien plaats vinden in de sport-games Fifa 23NBA 2K23 en de fighting-game Guilty Gear Strive. De hoofdprijs is een voucher voor 3 maanden aan PlayStation Plus. Dat scheelt toch 25 euro, dus mooi meegenomen. Check deze pagina voor meer informatie over de toernooien.

Guilty Gear PlayStation Plus, Xbox, PlayStation 5
Eventjes (virtueel) knokken in Guilty Gear Strive. (Afbeelding: Arc System Works)

Mensen die al een abonnement hebben op PlayStation Plus kunnen vanaf zaterdag ook genieten van dubbele kortingen op bepaalde producten in de PlayStation Store. Ook is er voor Deluxe- en Premium Plus-leden een Game Trial beschikbaar van God of War: Ragnarök waardoor je de eerste 3 uur van de game kunt proberen.

Brood op een haakje, dus even knabbelen.

Natuurlijk is dit evenement bedoeld om meer abonnees te werven voor het vernieuwde systeem achter PlayStation Plus. Dit nieuwe systeem werd vorig jaar geïntroduceerd als een Xbox Gamepass-versie van PlayStation. Ondanks dat dat niet zo lekker uit de verf kwam als Sony waarschijnlijk had gehoopt, is het idee niet verkeerd.

Of deze stunt ook daadwerkelijk meer leden gaat opleveren valt nog te bezien. Of je uiteindelijk nou een abonnement neemt of niet, zo’n weekend gratis online gaming is vast niet verkeerd.

Hogwarts Legacy: mijn jarenlange Harry Potter-droom komt prachtig tot leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen