PlayStation 5 pakt record af van diens voorganger

Games Jeroen Kraak 28 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony meldt goed nieuws omtrent de PlayStation 5, alleen heb je er waarschijnlijk helemaal niets aan als je nog op de console zit te wachten.

Heb je geen PlayStation 5 weten te bemachtigen? Dan ben je niet de enige! De console is schaars en dat zorgt voor veel frustratie bij gamers die maar al te graag 500 euro willen uitgeven aan het apparaat. Toch heeft Sony er niet al te veel onder te leiden.

Een nieuw record voor de PlayStation 5

Sony laat nu weten dat de PlayStation 5 nu in totaal 10 miljoen keer is verkocht. Hiermee is het de PS4 voorbij die eerder te boek stond als de bestverkopende console. Een bijzonder record als je bedenkt dat er niet aan de vraag voldaan kan worden door productieproblemen. De PlayStation 5 kwam op 12 november op de markt, dat betekent dat het apparaat de mijlpaal van 10 miljoen in iets meer dan 8 maanden heeft bereikt.

Cijfers van games

Naast de verkoopcijfers van de PlayStation 5, doet Sony ook een boekje open over de verschillende games op de console. Het populairste spel is Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. In totaal ging de game 6,5 miljoen keer over de toonbank. Een bijzondere titel is MLB The Show 21. Deze titel is meer dan 2 miljoen keer verkocht, wat betekent dat zo’n 20 procent van de PlayStation 5-bezitters de game heeft.

Een bijzondere eend in de bijt is Returnal. Die game is door zijn roguelike-genre een niet zo toegankelijke game als een Spider-Man. Toch is de game tot nu toe al 560.000 keer verkocht sinds de release die dateert van 30 april.

Een PlayStation 5-game die het bijzonder goed weet te doen is Ratchet & Clank: Rift Apart. De game kwam afgelopen maand uit en heeft nu al meer dan 1,1 miljoen verkopen achter de naam staan. Het ligt dan ook in de verwachting dat dit spel Miles Morales gaat overtreffen.

Ook Microsoft heeft positief nieuws

Microsoft komt met eenzelfde soort nieuwtje over de Xbox Series X. Het bedrijf meldt dat het de snelstverkopende console ooit van het merk is. In tegenstelling tot Sony geeft Microsoft geen cijfers prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen