Eindelijk: zo gaat de PlayStation VR2 er officieel uitzien

Games Mark Hofman 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

In februari 2021 werd hij al aangekondigd, maar niemand wist eigenlijk hoe hij eruit zag. De PlayStation VR2 is op 22-02-22 eindelijk uit de doeken gedaan door Sony. Tijd om kennis te maken met de volgende generatie VR-headset.

Hoe de controllers eruit kwamen te zien wisten we in maart 2021 al, maar de rest van de PlayStation VR2 bleef nog geheim. Gelukkig wordt daar, bijna een jaar later, verandering in gebracht. Sony onthult het ontwerp zelf via een bericht op de PlayStation Blog.

Maak kennis met de PlayStation VR2

De PlayStation VR2 heeft niet alleen veel weg van zijn voorganger, maar ook zeker van de PlayStation 5. Net als de populaire console is ook de headset voorzien van een zwart-witte kleurencombinatie en wordt het logo subtiel weergegeven op het product. Verder valt er niet heel veel opvallends te ontdekken qua nieuwigheid aan het ontwerp zelf. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat de headset niet verbeterd is.

PlayStation VR2
Daar is ‘ie dan! (Afbeelding: Sony PlayStation)

In tegenstelling tot het model dat vijf jaar geleden verscheen is de PlayStation VR2 een stukje lichter. Daarbij heeft het nieuwe model een vernieuwde draaiknop om de headset te verstellen en ventileert hij beter. Uiteraard zijn het vooral de verbeterde specificaties die het nieuwe model uit 2022 interessant maken. Zo was de PSVR nog wel te gebruiken op de PlayStation 5, maar moest je daar wel wat moeite voor doen.

De PlayStation VR2 ondersteunt 4K HDR, 90/120Hz verversingssnelheid en haptische feedback. Uiteraard is de headset makkelijk te verbinden met je PlayStation 5. Dat kan door middel van een enkel USB-C-snoertje.

Nog niet alles bekend

In februari 2021 maakte Sony bekend dat de nieuwe headset eraan zou komen, in maart van dat jaar maakte we kennis met de controller. In januari 2022 leerde we de naam PlayStation VR2 kennen en in februari 2022 is het dus tijd om het ontwerp van het apparaat te bewonderen. Je zou een jaar na dato verwachten dat alle informatie inmiddels op tafel ligt, maar niets is minder waar.

Zo ziet de PlayStation VR PlayStation 5-controller er uit

Wanneer de PlayStation VR2 precies verschijnt en hoeveel hij gaat kosten is informatie waar we nu nog niet over beschikken. Hopelijk brengt Sony daar binnenkort verandering in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen