Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin en crypto lager, doemscenario en feelgood

Inmiddels is het ook in de Amerikaanse markt weekend. Wij zetten de laatste Bitcoin prijs voor het weekend en prijzen van top 25 cryptomunten op een rij. Daarnaast kijken we naar een dramatische voorspelling voor de Bitcoin en cryptomarkt. Om je toch met een goed gevoel het weekend in te luiden sluiten we af met een crypto feelgood verhaal.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de Bitcoin prijs en de prijs van de top 20 cryptomunten.

Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 29.788,98 ($ 35.486,90) in een volatiele markt. Daarmee ligt de koers 5,81% lager dan gisteren na sluiting van de Amerikaanse beurzen.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten tonen zonder uitzondering negatieve koersen. Grootste verliezer is ChainLink (LINK), dat 8,27% verloor in de afgelopen 24 uur. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen het hele weekend volgen.

The Big Short voorspelt ‘mother of all crashes’ voor Bitcoin en crypto

Investeerder Michael Burry werd wereldberoemd onder zijn bijnaam ‘The Big Short’ toen hij de huizenprijzencrash voorspelde die aan de basis van de economische crisis van 2008 stond. Over zijn verhaal verschenen boeken en de gelijknamige film. Sindsdien deed hij meer rake voorspellingen. In april nam hij een Twitter-pauze en nu is hij terug.

Helaas niet om goed nieuws te brengen. In inmiddels verwijderde tweets waarschuwt hij voor het feit dat veel investeerders investeren op basis van geruchten en de leverage in de cryptoprijzen onderschatten. Hierdoor zijn zij te roekeloos. Hij verwacht dat het resultaat rampzalig wordt en enorme verliezen zal veroorzaken. Inmiddels heeft hij zijn account weer geschoond en staat er nog één tweet, waar ook geen blijde boodschap uit spreekt.

Toch zien we ook hier tweespalt. Enkele dagen geleden bevestigde influencer Plan B juist dat de bull-run volgens zijn plan verloopt en snel weer verder gaat met fikse koersstijgingen.

Feelgood: werd deze investeerder triljonair op Coinbase?

Ondertussen speelt er op Coinbase iets heel anders. Afgelopen maandag kocht student Chris Williamson via Coinbase voor $ 20,- de onbekende cryptomunt Rocket Bunny. Na de aankoop ging hij tevreden slapen. De volgende ochtend keek hij, zoals zoveel beleggers, na het ontwaken op zijn app en moest hij zijn ogen even goed uitwrijven. De belegging was inmiddels opgelopen naar 1,4 triljoen dollar.

Nu lijkt er duidelijk sprake van een fout, maar toen hij de astronomische hoeveelheid munten in een andere wallet wilde overbrengen om uit te laten betalen bleef de waarde zichtbaar. Op dat moment drukte hij niet op de uitbetaalknop, maar contacteerde hij Coinbase. Deze reageerden zeer kortaf met de opmerking ‘we komen erop terug’. Sindsdien reageerden zij niet maar hebben zij wel zijn account bevroren. Inmiddels blijkt dat meerdere mensen aparte koersen zien bij deze cryptomunt. Uiteraard is de vraag hoe nu verder, maar hij heeft sowieso de rest van zijn leven iets te vertellen op feestjes en verjaardagen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!