Bitcoin break: prijs Bitcoin daalt, BTC opties, bulls, bears & signaalkoersen

Tech Robert Kroes 30 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd op de Europese markten, dus de hoogste tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we naar analisten die bears en bulls zien, de opties die vandaag expireren en signaalkoersen.

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de koersen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in verdeelde cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 32.692,38 ($ 38.863,55). Dit is 3,12% lager dan tijdens de crypto update van gisteren.

De andere live prijzen van de top 25 cryptomunten geven een vertekend beeld. We zien een afwisseling van verliezende en winnende munten. De grootste daler is de wrapped Bitcoin (WBTC), die 4,34% verliest. Grootste stijger is Solana (SOL), dat een winst van 10,24% noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

De Bitcoin maandopties vervallen. Wat kunnen we verwachten?

Vandaag vervallen de maandopties voor de Bitcoin. Het ‘maximum pain p0int’ ligt op $ 35.000,-. Dit betekent dat de call opties rond deze koers vandaag hoogstwaarschijnlijk verzilverd gaan worden. Dat is een goed signaal, zeker omdat de markt met een put/call ratio van 0,86% licht bearish is. Er is dus een korting te scoren voor de bulls. Vraag is in hoeverre we dit op korte termijn terug gaan zien in een koersdaling.

Dit klinkt tegenstrijdig, maar de kans is natuurlijk aanwezig dat investeerders hun call-opties uitoefenen voor $ 35.000,- en gelijk voor de actuele beurskoers (spot prijs) verkopen om hun winst te incasseren. Hierdoor kan het aanbod tijdelijk stijgen en dat heeft een drukkend effect op de koers.

Daling Bitcoin prijs is geen reden voor paniek

Een korte daling van de Bitcoin koers is geen reden voor paniek. Er zijn supportniveaus op $ 38.200,- en $ 37.800,-. Verkoopsignalen ziet men rond $ 36.500,- en $ 35.000,-. Pas vanaf $ 32.500,- en lager maakt men zich zorgen over de bear trend.

Bovendien zien analisten nog steeds vertrouwen. Het handelsvolume bij OTC-trading (de markt waar grote spelers hun aan- en verkopen doen) neemt namelijk toe en dat duidt erop dat professionals de huidige koers als een dip zien en daarmee als kans om goedkoop in te kopen.

Peter Brandt is minder positief

De cryptomarkt zou de cryptomarkt niet zijn zonder afwijkende geluiden. Deze keer is het trading veteraan Peter Brandt die een ander geluid laat horen. Hij waarschuwt op basis van een historische analyse op korte termijn er fikse koersvallen te noteren zijn als de Bitcoin de weerstand van $ 40.000,- niet weet te breken. Nu de koers na een korte doorbraak weer onder deze magische grens ligt vreest hij een herhaling van de geschiedenis.

Bijkomend probleem is dat er een technische weerstand rond $ 41.300,- ligt. Daarmee moet de markt erg positief zijn om te voorkomen dat de koers na een nieuwe breek door $ 40.000,- bij een afwijzing van de technische weerstand weer terug gedrongen wordt onder die psychologische grens.

Het wordt dus weer een spannend weekend.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen