Crypto update: prijs Bitcoin & crypto neutraal, bullish teken & digitale liefde

Tech Robert Kroes 29 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd leggen wij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast. Daarnaast kijken we in aanloop naar morgen naar de Bitcoin optiemarkt en zien we dat nu zelfs digitale liefde te koop is.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en cryptomarkt neutraal

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.262,87 ($ 40.461,96). Dit is 1,78% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Omdat de koers rond $ 40.000,- blijft zien analisten dit als een neutrale ontwikkeling. Ook de rest van de cryptomarkt is neutraal. Positieve en negatieve resultaten wisselen elkaar af. Grootste daler in de afgelopen 24 uur is Theta Network (THETA), dat 3,56% verliest. Grootste stijger is Polkadot (DOT), dat 2,45% in 24 uur wint. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dus dat de live cryptoprijzen van de top 25 cryptomunten een neutraal beeld geven.

Weer een bullish signaal voor de Bitcoin, nu van de optiemarkt

Morgen is het weer de laatste vrijdag van de maand. Dan vervallen dus de maandopties. Hoewel er geen directe invloed op de koersen verwacht wordt geven ze wel een indicatie van het sentiment van beleggers. Zij moeten namelijk bepalen of zij de opties laten vervallen of voortzetten. Inmiddels zien we op de optiemarkt een bullish trend ontstaan.

Veel beleggers kopen namelijk call-opties voor een koers van $ 50.000,-. Zij investeren in totaal een half miljard dollar in het recht om Bitcoin binnen een maand te kunnen kopen voor $ 50.000,-. Daarmee speculeren zij er uiteraard op dat de actuele prijs tegen die tijd hoger ligt.

Daarnaast zien we dat er veel geld wordt besteed aan put-opties (opties met verkooprecht) op een koers van $ 20.000,-. Analisten verwachten echter dat hier sprake is van hedging, oftewel het indekken tegen een onverwachte prijsdaling waardoor de call-opties waardeloos zouden worden. Men ziet de ontwikkelingen dan ook als bullish voor de BTC.

Nu ook digitale liefde te koop met NFT

Gisteren zagen we al dat de NFT regelmatig gebruikt wordt om virtuele kunst te kopen. De Poolse influencer Marta Rentel heeft echter een hele nieuwe manier gevonden om te cashen met NFT’s. Zij besloot namelijk de digitale liefde van haar influencer persona Marti Renti te verkopen. Dat ook digitale liefde niet goedkoop is bewijst het winnende bod van $ 250.000,- dat een vooralsnog anonieme bieder deed.

Voor de duidelijkheid, de liefde die gekocht is, is dus puur de liefde van het internetpersonage Marti Renti, die volgens de influencer los staat van haar eigen persoon. De enige persoonlijke interactie is dat de winnende bieder na betaling een dinnerdate met de influencer krijgt. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een emotie (weliswaar van een digitaal personage) is verkocht.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen