Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 jul 2021

Crypto lunch: Prijs Bitcoin & crypto stijgt, BTC whales en Ripple actie

Het is weer lunchtijd en dus de hoogste tijd om de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Ook bekijken we hoe de Bitcoin whales voor opschudding zorgen. Tot slot zorgt een nieuwe Ripple (XRP) toepassing voor een koersrally.

Zoals altijd beginnen we met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt boven $ 40.000,-, cryptomarkt positief

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 34.081,95 ($ 40.285,65). Dit is 7,16% hoger dan tijdens de lunch van gisteren.

Ook de rest van de cryptomarkt is weer positief gestemd. Afgezien van de stable coins zien we bij de top 25 cryptomunten alleen groene cijfers. Sterkste stijger is de Ripple (XRP), dat in 24 uur 14,74% in waarde stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat dit niet de enige cryptoprijs is die stijgt met dubbele cijfers.

Whales en technische analyse bullish, waar gaat de Bitcoin koers heen?

Inmiddels zien we dat de markt, na het debunken van het Amazon-gerucht, weer positief is. Zo zijn de Bitcoin whales erg actief. We zien veel grote transacties die niet naar cryptobeurzen gaan (waaruit men concludeert dat men nog niet wil verkopen). Ook zien we dat er Tether (USDT) verbrand wordt, hetgeen betekent dat de vraag naar stable coins daalt. Ook dit ziet men als een bullish teken.

Daarnaast zorgt de koers boven de $ 40.000,- ervoor dat de actuele koers boven het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen ligt. De bekende analist Lark Davis voorziet dat de koers richting $ 45.000,- gaat.

Veel reacties waarschuwen echter voor te vroeg juichen. Zij verwachten nog een zware correctie voor de echte bull-run van start gaat. Hiermee sluiten ze (wellicht onbewust) aan bij de analyse van Bear Wolf, die we gisteravond bespraken. Gelukkig voorziet hij ook eerst ruimte voor de Bitcoin-koers om tot $ 46.000,- te groeien.

Koers Ripple (XRP) stijgt door Aziatische adoptie

Naast het positivisme rondom Bitcoin is ook de opmars van Ripple (XRP) opvallend. Waar dit de laatste tijd vooral gebeurt als de rechtszaak tegen de SEC positief lijkt te verlopen is de oorzaak nu inhoudelijk.

De Japanse specialist op het gebied van on-demand liquidity, SBI Remit Co. heeft namelijk een partnership met Ripple (XRP) gesloten. Door dit partnership kan er razendsnel internationaal geld overgeboekt worden, waarbij ook nog op pre-funding kosten bespaard wordt. Een eerste proef met een transfer tussen Japan en de Filipijnen verliep succesvol, dus men is hoopvol over de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto lunch: Prijs Bitcoin & crypto stijgt, BTC whales en Ripple actie
Sluiten