Robert Kroes
Robert Kroes Tech 27 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin stijgt weer, short squeeze, Binance in het nauw

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag weer voorbij. Wij zetten de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten op een rij. Ook bekijken we de short squeeze die door de Bitcoin rally van gisteren ontstaat. Tot slot richten we de ogen op Binance, dat onder druk van autoriteiten en regelgeving in het nauw komt. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat blijkt…

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt blijft achter

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 32.337,38 ($ 38.200,01). Dit is 1,83% hoger dan na de sluiting van de Amerikaanse markten gisteren.

Hiermee presteert de Bitcoin beter dan de meeste van de top 25 cryptomunten. Daar zien we namelijk vooral (licht) dalende prijzen. Grootste daler is InternetComputer (ICP), dat 4,89% verliest. Toch is ook hier herstel zichtbaar door een aantal groene koersen. Grootste stijger is OKB (OKB), dat 19,03% stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Bitcoin short squeeze lijkt op historisch bull-patroon, maar bedriegt de schijn?

Door de onverwacht sterke rally van gisteren werden er veel short opties geliquideerd. Sterker nog, door de liquidatie van $ 750 miljoen werd deze squeeze de grootste Bitcoin squeeze uit de geschiedenis.

Ook ziet men dat het koerspatroon door de weerstand van het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen brak. Dit gebeurde voor het laatst in oktober 2020, waarna er een record-rally ontstond.

Toch zijn er een paar factoren anders. Zo is de basis voor de rally van gisteren, het Amazon gerucht, inmiddels ontkracht. Ook zien we dat er geen stijging in vraag en on-chain activiteit is. Hierdoor verwacht een aantal analisten een verdere koersdaling. Sommigen kijken daarbij naar waardes net bove $ 30.000,- terwijl anderen, zoals Bear Wolf, verwachten dat de koers eerst terug moet naar $ 19.000,- om de beren echt te verjagen. Toch is er ook goed nieuws. Voor de prijsdaling verwacht hij eerst een stijging tot $ 46.000,-. Aangezien hij dit als een zogenaamde ‘dead cat bounce‘ ziet is het wel verstandig om rekening te houden met handelen in onzekere omstandigheden als de koers rond dat niveau komt.

Binance gedraagt zich als een kat in het nauw en maakt rare sprongen

We berichtten al eerder dat Binance steeds meer onder het vergrootglas ligt bij autoriteiten in diverse landen. Vanmiddag hield CEO CZ een conference call voor de media. Aan de rare sprongen die daar aangekondigd werden blijkt dat Binance zich in het nauw gedreven voelt.

Zo maakte de CEO bekend dat het bedrijf wil transformeren van een tech startup naar een financieel instituut. Dit zal onder meer betekenen dat Binance de mogelijkheden tot anoniem handelen gaat beperken. Hier gaat men direct mee van start door voor nieuwe users die alleen een Basic Account Verificatie uitvoeren de opnamelimiet te verlagen van 2 Bitcoin per dag naar 0,06 BTC. Dit is een beperking van liefst 97%. Deze gaat direct in voor nieuwe gebruikers. Onder bestaande gebruikers met Basic Account Verificatie wordt de maatregel tussen 4 en 23 augustus a.s. uitgerold. In deze blogpost lees je daar meer over.

Deze stappen zijn opmerkelijk, want in strijd met de visie achter Bitcoin (die aan de basis van de cryptomarkt en daarmee Binance staat) op anonimiteit en het ‘slopen’ van de tussenpersoon.

Daarnaast kondigde CZ aan dat men op zoek gaat naar een opvolger voor hem. Ook wil men een netwerk van hoofdkantoren met lokale CEO’s opzetten om aan de lokale wet- en regelgeving van diverse landen te voldoen. Overigens zal CZ wel aan het bedrijf dat hij oprichtte verbonden blijven. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!