Bitcoin update: Prijs Bitcoin vlak, crypto mixt. MicroStrategy en koersdoel

Tech Robert Kroes 26 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de financiële markten in Amerika weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we ho MicroStrategy vandaag het nieuws bepaalt (en Bitcoin kocht?). Tot slot bekijken we welke koersdoelen analisten voor de komende tijd zien.

We beginnen zoals bekend met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, sentiment top 25 crypto wisselt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 32.492,01 ($ 36.844,80). Dit is 1,17% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

Als we de prijzen van de top 25 cryptomunten bekijken zien we wisselende resultaten. Sommige cryptomunten schreven het resultaat vandaag in groene cijfers. Grootste stijger is Near (NEAR), dat 11,97% stijgt. Aan de andere kant zien we ook cryptomunten die weer verlies noteren. De grootste verliezer van de dag op dit moment is Terra (LUNA), dat 3,13% verlies noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

MicroStrategy domineert vandaag het Bitcoin nieuws

Vandaag waren veel ogen voor de Bitcoin gericht op de ontwikkelingen rondom MicroStrategy. Deze institutionele investeerder investeerde als eerste een rotsvast geloof in de grootste cryptomunt. Dit leidt vandaag tot ruzie, steunverklaringen en speculaties. Wij praten je bij.

Aandelen MicroStrategy kelderen door aanvaring met SEC over BTC

MicroStrategy is een Amerikaanse beursgenoteerde onderneming. Dit betekent dat zij haar cijfers periodiek moet deponeren bij de SEC. Ook moet zij zich bij het opstellen van die cijfers aan bepaalde boekhoudkundige regels houden. Zoals zo vaak zorgt het feit dat investeringen in Bitcoin (en andere crypto) nieuw zijn voor discussie. Naar nu blijkt liet de SEC namelijk weten dat zij de manier waarop MicroStrategy de verliezen door koersdalingen van de Bitcoin verwerkt in de toekomst niet meer wil zien. Hierop maakte de aandelenkoers de afgelopen dagen een historische val en noteerde met bijna 19% de hoogste koersdaling in bijna 20 jaar. Vandaag sloot de handel met een verlies van -1,46%.

MicroStrategy toont en bewijst vertrouwen in Bitcoin

Dit kwam voor een deel omdat de cijfers van MicroStrategy nog iets anders lieten zien. Ondanks het feit dat het bedrijf namelijk over het tweede kwartaal van 2021 $ 483 miljoen afschreef door koersdalingen van de BTC en daar in het derde kwartaal nog $ 65 miljoen bij optelde bleek dat het gemiddeld rendement op de investeringen in de grootste cryptomunt nog steeds rond de 20% ligt.

Daarnaast sprak financieel directeur Phong Le zijn vertrouwen uit in de cryptomunt. Ook bevestigde hij dat het bedrijf in 2022 Bitcoin zal blijven kopen en ondanks koersdalingen geen intentie heeft om zijn positie in BTC te verkleinen of af te stoten. Daarbij kondigde hij aan dat het bedrijf overweegt om in de toekomst ook in te stappen in Bitcoin derivaten.

Kocht MicroStrategy vandaag al extra BTC?

Dit leidde direct tot speculaties. Er was namelijk op Coinbase een opvallende beweging in de on-chain metrics van Bitcoin te zien. een grote entiteit kocht de Bitcoin op de laagste koers (rond 15.45 Amerikaanse tijd), waardoor het volume in BTC handel toenam en de koers snel steeg. Gezien de grootte van de transacties die de koers opdreven moet hier sprake zijn van één hele grote investeerder of een groep investeerders die gezamenlijk probeerden een koersbeweging te forceren. Men speculeerde direct dat MicroStrategy hierachter zat. Het bedrijf reageerde nog niet op deze speculatie.

Correlatie Bitcoin en aandelen neemt af

De laatste tijd zagen we dat er steeds meer correlatie ontstond tussen de Bitcoin en de aandelenmarkten. Dit werd in aanloop naar de komende FED-meeting als punt van zorg gezien. Nu we na beurs de cijfers analyseren zien we echter de correlatie snel verwateren. Waar de Nasdaq negatieve cijfers bleef schrijven stootte de koers van de Bitcoin omhoog. De analyse met grafieken kun je hier bekijken.

Deze koersdoelen zijn belangrijk

Uiteraard blijven analisten zich het hoofd breken over de vraag hoe de koers van de Bitcoin zich zal ontwikkelen. Analist John Nash stelt dat de rentemaatregelen van de FED al ingeprijsd zijn. Hij verwacht dan ook een prijsstijging richting $ 40.000,-. Dit is volgens hem echter van korte duur, want hij voorziet dat de munt daarna terugvalt richting $ 25.000,- tot $ 28.000,-.

Ook Jim Cramer (host van de Mad Money podcast van CNBC), die vorige week opzien baarde met zijn voorspellingen over de DOGE, waagt zich aan een vooruitblik op de Bitcoin prijs. op basis van een historische analyse over de periode April-Juni 2021 ziet hij grote gelijkenissen. Hij verwacht dan ook dat de geschiedenis zich herhaalt en dat de Bitcoin kan dalen richting $ 26.355,- en dat ligt in lijn met de analyse van John Nash. Over de door Nash gememoreerde opleving heeft Carter het echter niet. Het blijft dus spannend, zeker als de FED morgen haar rentebesluit bekend maakt. Wij blijven dit uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen