Crypto lunch: prijs BTC vlak, crypto stijgt. ETH, SHIB en NFT update

Tech Robert Kroes 21 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus bekijken wij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast analyseren wij de cryptoresultaten van week 11 en brengen we updates over Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) en NFT’s.

In verband met de situatie in Rusland brengen we geen crypto koersverwachting voor de week omdat de markt te volatiel is. Wel bekijken we vandaag de crypto resultaten van vorige week en brengen we 2x per dag (rond lunchtijd en na sluiting van de Amerikaanse markten) onze crypto- en Bitcoin updates.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin en crypto prijzen.

Prijs Bitcoin vlak in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.394,77 ($ 41.74,38). Dit is 0,89% lager dan gisteren rond lunchtijd, maar hoger dan tijdens onze crypto lunch van vrijdagmiddag.

De prijzen van de andere cryptomunten uit de crypto top 25 zijn overwegend positief. Grootste uitzondering is Cronos (CRO), dat 1,36% verliest. De grootste winst van de afgelopen 24 uur is momenteel voor Avalanche (AVAX) met + 5,06%.

Goede weekrendementen voor Bitcoin en crypto

De vorige week was positief voor de Bitcoin en de top 25 crypto. De Bitcoin noteerde over de afgelopen 7 dagen + 9,03%. Afgezien van de stable coins waren er geen negatieve resultaten. De grootste winst van de week was voor Avalanche (AVAX) met + 32,57%.

Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de maandresultaten. Ondanks de positiviteit zien we daar nog wel negatieve rendementen. Over de afgelopen 30 dagen verloor Shiba Inu (SHIB) met 18,03% het meest. De grootste winst over die periode was met + 89,05% voor Terra (LUNA). Het resultaat van de Bitcoin (+2,99%) steekt daar wat schril bij af.

Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.

Ethereum (ETH) verbrandt, koersstijging aanstaande?

Om zich voor te bereiden op de wijziging van blockchainvalidatie (van proof of work naar proof of stake) wil de organisatie achter Ethereum (ETH) de macht verplaatsen van miners naar validators. Dit doet zij door ETH te verbranden en dat gaat in een razend tempo. Inmiddels is er al ter waarde van $ 5,7 miljoen aan ETH verbrand. Dit loopt op met $ 6 miljoen per dag.

Deze schaarste leidt natuurlijk tot beweging van de koers. Insiders verwachten dan ook een bullish break-out aangezien Ethereum (ETH) massaal van beurs-wallets naar externe wallets worden verplaatst.

Insiders verwachten dat de prijs fiks kan groeien. Zij wachten tot een uitbraak uit de consolidatiefase boven $ 2.900,-. Als de prijs stabiel boven dit niveau blijft is een verdere uitbraak richting $ 4.000,- in zicht. Op dit moment bedraagt de live Ethereum (ETH) prijs $ 2.913,14 en dat is ongeveer gelijk (+0,09%) aan gisteren.

Ook Shiba Inu (SHIB) maakt zich klaar voor bullish herstel

We zagen hiervoor dat het resultaat van Shiba Inu (SHIB) over de afgelopen maand voor investeerders veel te wensen overliet. Hier lijkt verandering in te komen. Uit onderstaande analyse blijkt namelijk dat er een fikse koersstijging tot 40% mogelijk is. Helaas is daar wel een verdere daling richting $ 0,0000202 voor nodig om genoeg liquiditeit te genereren.

De huidige prijs van Shiba Inu (SHIB) ligt met $ 0,00002321 iets hoger, al is dit wel 1,06% lager dan gisteren rond deze tijd.

NFT fraude in UK stijgt onrustbarend hard, ook wij moeten opletten

Digitale kunst, geregistreerd in Non-fungible tokens (NFT’s) zijn mateloos populair. Helaas trekt dit naast enthousiaste beleggers ook steeds meer leden van het dievengilde. Zij slaan steeds vaker hun slag. Uit onderzoek blijkt dat NFT fraude bij Britse beleggers in 2021 met 400% gestegen is.

Hoewel we geen actuele cijfers hebben weten we dat de NFT-markt net zoals andere facetten van crypto een mondiale markt is, dus het zou naïef zijn om te denken dat Nederlandse NFT-beleggers niet aan een hoger risico worden blootgesteld. Deze 5 tips tegen cryptofraude kun je uiteraard ook toepassen om NFT-fraude te herkennen.

Er valt genoeg te volgen en wij blijven dan ook verslag doen, voor het eerst vanavond weer met onze Bitcoin-update na sluiting van de Amerikaanse markten.

Wel beleggen, maar niet in crypto?

Als je naast crypto andere beleggingen hebt of wellicht wel investeert maar (nog) niet in crypto is het natuurlijk belangrijk om onderzoek te doen naar de prijzen van beleggingen. Ons wekelijkse koersoverzicht op zustersite MANNERS.nl kan je daarbij wellicht helpen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen