Racisme in Call of Duty: schokkende cijfers laten zien hoe erg het is

Games Jelle van Es 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Een potje Call of Duty spelen kan soms heerlijk zijn. Zeker wanneer je speelt met je vrienden en in een team er heerlijk op los knalt. Helaas zijn er altijd wel wat gamers die niet begrijpen wat normaal gedrag is in een game.

Want racisme en gewoonweg ‘toxic’-gedrag is nog altijd te vinden in de verschillende Call of Duty-games. Het is zelfs zo dat de maker van de games zich genoodzaakt voelde om dit aan te kaarten op hun eigen blog.

Call of Duty-maker treedt hard op tegen racisme

In totaal zijn er in het afgelopen jaar zo’n 350.000 accounts geband op basis van het toxic gedrag of namen die racisme bevatten. Ook qua gedrag zullen er waarschijnlijk nog heel wat gamers zijn die een ban aan de broek hebben gekregen door racistische uitlating in Call of Duty, aangezien veel gamers zich daar helaas schuldig aanmaken. De bans zijn verdeeld over de games Warzone, Modern Warfare en Mobile. In hoeverre het ook misgaat in Black Ops Cold War, dat is niet duidelijk. Dat zijn misschien bans waar we volgend jaar meer te horen van krijgen.

Call of Duty (Afbeelding: Activision)

De makers van de Call of Duty-reeks weten ook dat het bannen van gamers niet het probleem oplost. Het is meer een reactie op het gedrag en dat gedrag lijkt maar niet te veranderen. Racisme was tien jaar geleden ook al een probleem in games. Je hebt gelukkig nu wel meer tools om makkelijk andere spelers te muten, waardoor je ze niet hoort. Ook wordt er vaak bij namen gecontroleerd of het racisme bevat. Maar ondanks dat lukt het veel gamers alsnog om met smerige termen te komen. Daarnaast blijft sexisme, waarbij met name homofobie een grote rol speelt, een groot probleem. Ook zijn bedreigingen vaak de gewoonste zaak van de wereld. Uiteraard goed dat dat wordt aangepakt, maar soms lijkt het op het dweilen met de kraan open.

Meer tools

Uiteindelijk wil de maker van Call of Duty de spelers van de games van meer tools voorzien om makkelijker dit soort gedrag aan te kaarten, waardoor er sneller kan worden ingegrepen en de overlast tot het minimale wordt beperkt.

Ober, er zitten jaren 80-helden in mijn Call of Duty Warzone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen