Red Notice met The Rock breekt enorm record op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 24 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Er is veel over Red Notice gepraat en geschreven. De duurste Netflix-film ooit zorgt in ieder geval voor goede cijfers bij de streamingdienst.

Red Notice is nu sinds kort te zien op Netflix. De film met Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds kostte Netflix een enorme som geld. De streamingdienst betaalde 200 miljoen dollar voor de titel en daarmee is het de duurste film ooit voor de streamer.

Gemengde gevoelens over Red Notice

Red Notice werd na de release compleet afgemaakt door de recensenten. Zo scoort de titel op Rotten Tomatoes 35 procent onder de recensenten. Het publiek geeft op dezelfde site 92 procent aan de film, wat een groot contrast is. Op IMDb zit de score er tussenin. Daar scoort het onder de kijkers een voldoende met een 6,4.

Hoewel de consensus dus niet al te positief is, maakt Netflix het vrij weinig uit. De streamingdienst zou zelfs al in gesprek zijn over een vervolg van de film. Waarom de streamer graag met de titel door wil wordt nu zeer duidelijk door uitspraken van The Rock. Hij liet eerder al weten dat Red Notice 150 miljoen abonnees bereikt heeft.

Meten is weten voor Netflix

Sinds kort gebruikt Netflix een nieuwe methode om de resultaten te meten. In plaats van dat het kijkt hoeveel mensen de eerste minuten bekijken, kijkt het nu naar het totale aantal minuten.

Red Notice op Netflix: 5 vragen die ik heb na het zien van de film

Een van de eerste films die zo is berekend, is Chris Hemsworth’s Extracyion. In totaal is er 231 miljoen minuten gekeken naar de film. De film werd echter ingehaald door Bird Box met Sandra Bullock. Deze staat nu op 281 miljoen minuten.

Red Notice staat nu op de tweede plaats in de populariteitslijst. In totaal is er nu 278 miljoen minuten gekeken naar de blockbuster. Bovendien zijn de getallen van Bird Box en Extraction berekend na 28 dagen, terwijl Red Notice pas 12 dagen is te zien. De film met Ryan Reynolds knalt Bird Box dus nog met gemak voorbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen