Resident Evil Village: Alles dat je moet weten van de nieuwe game

Games Jelle van Es 22 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Gisteravond hield Capcom een speciale Resident Evil Showcase, die voornamelijk draaide om het achtste deel in de serie: Resident Evil Village. Deze game gaat verder waar het zevende deel is gebleven. Met die showcase is er veel informatie over de game verschenen. En die zetten we graag op een rijtje.

Resident Evil Village verschijnt op 7 mei

Heel erg lang hoef je niet meer te wachten op Resident Evil Village. Op 7 mei van dit jaar moet hij uitkomen. De game komt dan uit op de nieuwe generatie spelcomputers in de vorm van de PlayStation 5 en Xbox Series X. Ook de pc wordt aangedaan. Maar mocht je nog geen upgrade hebben doorgevoerd? Dan is er ook goed nieuws, want de game komt ook nog uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Of de game dan net zo matig gaat werken als Cyberpunk 2077 op die platformen, dat is nog de vraag.

Wanneer je Resident Evil Village op de PlayStation 4 of Xbox One koopt, dan is het mogelijk om die gratis te upgraden naar de nieuwe generatie spelcomputers.

Je speelt met Ethan Winters

Net als in Resident Evil 7 draait het verhaal in Resident Evil Village om Ethan Winters. Deze keer is de kans groot dat hij een stuk minder onervaren is en zodoende beter is voorbereid op de ellende die op hem staat te wachten. Daarnaast keert Chris Redfield ook terug, maar lijkt deze meer een ondersteunende rol te vertolken.

Onze held (Afbeelding: Capcom)

First Person View keert terug

Daarnaast is het goed om te weten dat de first person view zoals die in Resident Evil 7 zat ook in Resident Evil Village weer de basis is. Op die manier zie je alles dus direct door de ogen van Ethan en wordt de toch al creepy omgeving van een groot kasteel waar je je in bevindt nog wat enger. De bovenstaande trailer laat al heel wat schrikmomenten zien, dus als je een zwak hart hebt, lijkt dit niet de ideale game te zijn.

Resident Evil Village
Creepy (Afbeelding: Capcom)

Lady Dimitrescu en haar dochters

In de trailer is een belangrijke rol weggelegd voor het personage Lady Dimitrescu, wat de grote vijand lijkt te zijn. In de trailer zegt ze dat ze Ethan had opgesloten, maar dat deze nu ontsnapt is en er alles aan gedaan moet worden om hem weer te pakken. Daarbij wordt ze bijgestaan door haar dochters, die volgens Capcom over de mogelijkheid beschikken om in een zwerm insecten te veranderen. Ook dat klinkt weer erg aantrekkelijk.

De grote vijand (Afbeelding: Capcom)

Maak kennis met The Duke

Gelukkig lijkt Ethan in Resident Evil Village er niet helemaal alleen voor te staan. Zo wordt hij bijgestaan door een personage genaamd The Duke. Dit personage geeft je de mogelijkheid om bepaalde spullen bij hem te kopen. Ook is het mogelijk om recepten te scoren, waarmee je voorwerpen die je hebt verzameld kunt combineren tot een nieuw product. Al met al dus een belangrijk personage in de game.

Resident Evil Village
The Duke is wel fors (Afbeelding: Capcom)

Inventory Systeem is herkenbaar in Resident Evil Village

En de voorwerpen die je hebt, moet je in je inventory plaatsen. Deze is redelijk herkenbaar wanneer je oude games hebt gespeeld. In Resident Evil Village lijk je gebruik te kunnen maken van een koffer waar je al jouw voorwerpen in plaatst. Deze nemen dan een bepaalde ruimte in, waardoor je waarschijnlijk regelmatig goed moet nadenken wat je wel en niet kan meenemen. Hieronder een afbeelding van hoe het er uit ziet.

Resident Evil Village
Het inventory systeem van de game (Afbeelding: Capcom)

Probeer nu de PS5-demo

Mocht je nu gelijk zin hebben om los te gaan met de game, dan is er goed nieuws. Er is namelijk een demo beschikbaar. Het enige nadeel is dat deze op dit moment alleen op de PlayStation 5 is te spelen. Dus als je dat platform niet in je bezit hebt, dan is het helaas pindakaas. Deze zogenaamde Maiden-demo staat los van het hoofdverhaal. Daardoor kun je het makkelijk gaan proberen en hoef je met het hoofdspel straks niet dingen opnieuw te doen die je in de demo hebt meegemaakt. Je speelt met een vrouw die bekend staat als de Maiden en moet proberen het kasteel te ontvluchten. De demo kent geen combat, waardoor het echt draait om zo goed mogelijk ontsnappen.

Resident Evil Village
Maiden demo (Afbeelding: Capcom)

Complete Bundle voor de nieuwkomer

Zoals gezegd komt Resident Evil Village op 7 mei uit. Mocht je nog niet veel weten van de gamereeks, dan kun je nu de zogenaamde Complete Bundle pre-orderen. Daarmee krijg je op dag van release de game, maar kun je bij de pre-order gelijk aan de slag met Resident Evil 7 biohazard Gold Edition, waardoor je het eerste avontuur van Ethan kunt beleven.

Collector’s Edition van Resident Evil Village voor de fan

Tot slot krijgt Resident Evil Village nog een Collector’s Edition. Deze beschikt over een speciale statue van Chris Redfield, een post, een art book, een SteelBook case en verschillende in-game bonus voorwerpen. Capcom raadt aan om er snel bij te zijn, aangezien Collector’s Editions als deze vaak snel zijn uitverkocht.

Resident Evil Village
De Collector’s Edition van de game (Afbeelding: Capcom)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen