Dankzij de RodeCaster Pro II begin je ideaal aan je podcast of stream

Gadgets Wesley Akkerman 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De alom geprezen RodeCaster krijgt een opvolger. De RodeCaster Pro II is een complete hub en kan alles wat je nodig hebt om een stream of podcast op te zetten. Hij verschijnt over een paar weken op de markt, maar is nu al vooruit te bestellen. De prijs is ongeveer 650 euro, exclusief de Nederlandse btw van 21 procent.

De grote vraag is nog even of dit product officieel naar Nederland komt. Wat voorlopig staat de release alleen gepland voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Maar niets staat je in de weg om de RodeCaster Pro II gewoon te importeren, mits de voorraad dat toelaat. Dat komt je podcast ten goede.

Wat kun je met dit apparaat voor je podcast?

Met de RodeCaster Pro II beheer je meerdere audiobronnen voor je podcast of stream vanuit één plek. Het apparaat biedt hiervoor verschillende knoppen en schuifregelaars aan, evenals enkele draaiknoppen. Ook kun je in één oogopslag zien hoe het precies gesteld is met de volume van zo’n audiobron.

Voor dit nieuwe model ontwikkelde Rode gloednieuwe Revolution Preamps. Daarmee krijgen microfoons en line-ins toegang tot hogere volumes, zonder dat er veel ruis optreedt. Onder de motorkap zit een quadcore engine, die de integrated effecten en andere digitale signalen verwerkt. Verder is er een 5,5 inch touchscreen.

Alle gekoppelde apparaten beheren

Dat touchscreen biedt haptische feedback aan en stelt je in staat alle gekoppelde apparaten te beheren. Het apparaat voor je podcast of stream biedt ondersteuning aan voor bluetooth. Daardoor kun je ook iemand opbellen en die aan je show toevoegen. Ook zijn er drie USB-C-poorten; voor stroom en het koppelen van andere devices.

New Girl-reünie: cast keert terug voor een bijzondere podcast

Achterop tref je tot slot vier Neutrik-aansluitingen aan, voor verschillende soorten microfoons. Daarnaast kun je er vier koptelefoons op aansluiten, zodat iedereen goed kan horen wat er gezegd wordt tijdens een podcast of stream. Medio juni verschijnt het apparaat op de markt; dan kun je je slag slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rode

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen