Star Wars-acteur doet opvallend boekje open over Attack of the Clones

Films & Series Mark Hofman 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is een grote week voor Star Wars-fans. Met de lancering van Obi-Wan Kenobi brengt Disney+ wederom een indrukwekkende nieuwe serie op zijn streamingdienst uit. Reden genoeg om de acteur die het personage speelt, Ewan McGregor, eens goed in het zonnetje te zetten.

Naar aanloop van de lancering van de eerste twee afleveringen spreekt de acteur deze weken met ongelofelijk veel media. Tja, en dan komt er nog wel eens een sappig detail uit.

Star Wars-acteur over Attack of the Clones

De prequelfilms van Star Wars: de één kan er keihard van genieten, de anders heeft het kippenvel nog torenhoog op de rug staan. Feit blijft dat de films, voor veel mensen in ieder geval, wat tijd nodig hebben gehad om te rijpen. Al helemaal Attack of the Clones. De film, waarin Ewan McGregor en Hayden Christensen de hoofdrol speelden, kreeg na lancering veel te verduren. Iets dat afkomstig was van de houterige dialogen die in de film te zien waren.

Nu komt McGregor, in een interview over het twintig jarige bestaan van de film, met een opvallende verklaring. De Star Wars-acteur doet een boekje open over de productie van Attack of the Clones. Volgens de acteur liep deze namelijk alles behalve op rolletjes. De reden? Een nieuwe type digitale camera die gebruikt werd.

Obi-Wan Kenobi Star Wars
“Zijn we mooi klaar mee, he?” (Afbeelding: Lucasfilm)

Na het schieten van Star Wars Episode 2: Attack of the Clones werd duidelijk dat er een aardige fout in zat. De camera produceerde een laag zoemend geluid, dat op dezelfde frequentie zat als de stemmen van mensen. Eindresultaat: alle dialogen die op de set gesproken waren hebben de uiteindelijke versie van de film niet gered. Alle woorden, zinnen en kreten moesten in een aparte studio opnieuw opgenomen worden. Oef!

Ewan McGregor keert deze week terug

Het is te hopen dat het productieproces voor Obi-Wan Kenobi een stuk soepeler verlopen is. Ewan McGregor treedt na bijna twintig jaar weer in de schoenen van het iconische personage uit de Star Wars-franchise. En hij is niet alleen. Ook Hayden Christensen, die de rol van Anakin Skywalker op zich nam, keert terug.

Star Wars-baas doet boekje open over Obi-Wan Kenobi

Vanaf aanstaande vrijdag, 27 mei 2022, zijn de eerste twee afleveringen van de nieuwe serie op Disney+ te zien. Vervolgens verschijnt er iedere vrijdag een gloednieuwe aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen