Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung tilt Netflix naar hoger niveau met indrukwekkende 8K TV

Mediatek en Samsung kondigen de eerste 8K QLED-televisie aan, die draait op MediaTeks MT7921AU-processor en Wifi 6E ondersteunt. Dit is meteen de eerste televisie die het benodigde certificaat voor die versie van wifi gekregen heeft van de Wi-Fi Alliance, aldus beide bedrijven.

Met Wifi 6E krijgen apparaten, met het juiste certificaat aan boord, toegang tot het 6GHz-spectrum, naast het beschikbare spectrum op 2,4 en 5 GHz. Daarnaast biedt de Mediatek MT7921AU-processor ondersteuning aan voor bluetooth 5.2 en heeft de televisie een downloadsnelheid van 1,2 Gbps.

Samsung 8K QLED Y21

Het is op zich niet gek om televisies toegang te geven tot een hoger spectrum en hogere downloadsnelheden. Naast telefoons vormen televisies, zoals de Samsung 8K QLED Y21, een soort centrale hub in huis waarmee je allerlei zaken kunt regelen. Zaken zoals de bediening en controle van andere smart devices in huis.

Samsung microled-tv
Dit is een andere bijzondere tv van Samsung, met micro-led (Afbeelding: Samsung)

Wifi 6E biedt met zijn 6GHz-spectrum frequenties aan die nog helemaal niet zo druk zijn op dit moment, in tegenstelling tot 5 en vooral 2,4 GHz. Daardoor heb je het voordeel dat de internetverbinding een stuk sneller is dan op andere netwerken, mits de lijn natuurlijk niet drukbezocht wordt.

Voordeel van Wifi 6E

Voordat je echter merkt dat de lijn te druk wordt, ben je wel een heel eind verder. Wifi 6E biedt namelijk vier keer de snelheid dan vorige wifi-generaties. Daarnaast is de connectie een stuk stabieler en betrouwbaarder. Dat geldt dus ook voor de momenten wanneer er veel apparaten van de connectie gebruikmaken.

CES 2021: Netgear komt met de Wifi 6E router Nighthawk RAXE500

Wifi 6E lijkt voorlopig echter nog echt een premiumfunctie te worden, waarmee je razendsnel content in 4K en 8K streamt naar je televisie. Dat is bijvoorbeeld handig als je een 4K abonnement hebt bij Netflix. Ook kun je natuurlijk games streamen, bijvoorbeeld via Google Stadia of een vergelijkbare gamestreamingdienst. De Samsung-tv moet het allemaal snel kunnen verwerken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techradar

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!