Dominick Vietor
Dominick Vietor Tech 27 jan 2019
Leestijd: 8 minuten

Samsung Galaxy A9 2018 review: dure middenklasser schiet tekort

Introductie

Op de valreep van 2018 zette Samsung het nieuwe kopstuk van zijn stijlvolle A-serie in de markt: de A9 2018. Speerpunten van het toestel zijn de vier camera’s en het fraaie ontwerp. Aan de andere kant: het blijft intern een – weliswaar geavanceerde – middenklasser en hij kost nog geen €100 minder dan de Galaxy S9. In deze Samsung Galaxy A9 2018 review maken we de balans op en kijken we of de A9 zijn geld waard is.

Samsung Galaxy A9 2018 review design

De Galaxy A9 2018 staat bovenaan de Galaxy A-lijn en maakt dat op bijna alle vlakken waar. Op een vlak loopt ‘ie achter: de Galaxy A8 2018 is waterdicht, maar deze A9 officieel niet. Vreemd. Daar staat tegenover dat hij een groter scherm, drie extra camera’s, meer werkgeheugen en een flink grotere batterij heeft. Natuurlijk zijn bekende Samsung-eigenschappen als het amoled Infinity Display en strakke glazen ontwerp ook aanwezig.

Dat glazen ontwerp is wat geëvalueerd met vooral meer kleur en er zijn dus drie camera’s bijgekomen. Dat maakt de Galaxy A9 2018 de eerste smartphone met vier camera’s op de achterkant. Die zijn niet alle vier bijzonder nuttig, maar daarover later later in deze review meer.

Klink onder de video op de knop volgende om de rest van de review te lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!