Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 27 jan 2019

Samsung Galaxy A9 2018 review: dure middenklasser schiet tekort

Samsung aan de kleurtjes

Het ontwerp van de Galaxy A9 is in lijn met de rest van de A-lijn; een soort wat vierkantere versie van de Galaxy S9. Een mooi en strak design dat er prima uitziet. Toch heeft het ontwerp een belangrijke upgrade gekregen: kleurtjes.

Limonade en kauwgom

Naast de gebruikelijke zwarte versie, is de Galaxy A9 2018 er namelijk ook in Lemonade Blue en Bubblegum Pink. Daarmee gaat Samsung mee in de trend om een kleurgradiënt in de glazen achterkant van zijn telefoons te verwerken. De blauwe- en roze variant hebben een verloopje van donker aan de onderkant naar licht aan de bovenkant.

Samsung Galaxy A9 2018 kleuren

Uniek is het al lang niet meer, maar het zorgt er wel voor dat je de keuze hebt voor een iets frisser ogend toestel. Wat mij betreft een duidelijke plus. Bovendien is het toestel netjes afgewerkt en voelt het fijn aan.

Tegen een spatje

Nog niet zo lang geleden waren de meeste Galaxy A-toestellen van Samsung waterdicht. Op papier is dat helaas veranderd: de Galaxy A9 heeft geen officiële bescherming tegen water meer. Het is echter de vraag in hoeverre er in de praktijk een verschil is. Watertests van onze internationale collega’s wijzen uit dat de A9 wel degelijk tegen een spatje kan.

Samsung Galaxy A9 2018 review design

Als je naar het zwembad gaat, zou ik de Galaxy A9 2018 zeker veilig droog in een kluisje leggen. Maar mocht het toestel toch nat worden, dan lijkt het erop dat er weinig aan de hand is. Wat dat betreft is er weinig aan de hand.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A9 2018 review: dure middenklasser schiet tekort
Sluiten