Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung brengt deze goedkope 5G-smartphone binnenkort naar Europa

Het lijkt erop dat Samsung binnenkort nog een 5G-smartphone uit gaat brengen in Europa, die behoorlijk goedkoop moet gaan worden. Het gaat wederom om een midrange toestel dat 5G naar het grote publiek moet brengen. De onaangekondigde smartphone is waarschijnlijk de Galaxy M52.

De Galaxy M52, zoals de telefoon nu genoemd wordt, is gespot in de benchmark van Geekbench. Dat is een populaire bron van onaangekondigde smartphones, omdat telefoons daar vaak eerst langs gaan voor wat tests. De test is geüpload op 28 juni en de naam is afgeleid van de genoemde afkorting: SM-M526BR.

Samsung Galaxy M52 op komst?

Zoals het er nu naar uitziet wordt de Samsung Galaxy M52 uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 778G-processor. Dit is dezelfde processor die smartphone-merk Honor gebruikt in zijn nieuwe 50-serie smartphone, dus waarschijnlijk is die krachtig genoeg voor een midranger.

Deze processor beschikt over acht kernen. Vier daarvan zijn geklokt op 1,80 GHz, terwijl de andere vier werken op 2,40 GHz. Onder het kopje ‘memory information’ wordt 4,91 GB vermeld. De pagina vermeldt verder weinig bruikbare informatie. Dus voor alle ins en outs zullen toch echt op Samsung moeten wachten, totdat het bedrijf de M52 officieel presenteert.

Geruchten over het toestel

Uiteraard zijn er al wat geruchten verschenen over de vermeende M52. De website Galaxyclub denkt te weten dat de smartphone achterop in elk geval een 64 megapixelcamera krijgt. Voorop zit naar verluidt een selfiecamera van 32 megapixel. Verder liggen er nog een aantal dingen in de lijn der verwachtingen.

Samsung Galaxy S22 Ultra: komt de nieuwe smartphone er zo uit te zien?

Zo heeft de Samsung Galaxy M32 een amoled-scherm met een verversingssnelheid van 90 Hertz. Daarom wordt nu gedacht dat de M52 diezelfde specs krijgt. De M51 heeft een riante accu van 7.000 mAh, dus de hoop is er dan de M52 die ook krijgt. Wanneer het bedrijf het toestel aankondigt, is helaas niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Geekbench

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!