De simpele manieren om meer uit je Samsung Galaxy S22 Ultra te halen

Smartphones Mark Hofman 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Je Samsung Galaxy S22 Ultra beschikt over een fantastisch beeldscherm. Sterker nog: je hebt op dit moment hét toestel met één van de beste schermen van de markt. Wat ons betreft reden genoeg om er alles uit te halen.

Helaas gebeurt dat nog niet altijd. Daarom hebben we dit artikel voor je gemaakt. Een artikel waarin je leert hoe je het beeldscherm van je Galaxy S22 Ultra tot zijn volle potentie benut.

Optimaal gebruik van je Samsung Galaxy S22 Ultra

Om het meeste uit je Samsung Galaxy S22 Ultra te halen moet je de juiste instellingen activeren. Het klinkt eigenlijk poepsimpel. Sterker nog: het is ook poepsimpel! Alleen moet je natuurlijk wel even weten bij welke instellingen je moet kijken. Er zijn namelijk een aantal verschillende dingen die je kunt doen om je beeldscherm te optimaliseren.

We zetten ze voor je op een rij!

Maximale resolutie en verversingssnelheid

Wie een Galaxy S22 Ultra in zijn handen heeft, maakt standaard geen gebruik van de maximale beeldresolutie. Dit doet Samsung om het energieverbruik van de smartphone terug te schroeven, zodat jij langer met de batterij doet. Niet erg, maar de accuduur van je Galaxy S22 Ultra is dusdanig goed dat een dergelijke wijziging geen kwaad kan. Je telefoon staat standaard ingesteld op een FHD+ resolutie en wij maken daar een WQHD+ resolutie van door de volgende stappen te volgen:

  • Ga naar Instellingen
  • Selecteer Display
  • Kies vervolgens voor Schermresolutie
  • Vink WQHD+ aan
  • Druk op Toepassen
Samsung Galaxy S22 Ultra
Optimale resolutie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Je Samsung Galaxy S22 Ultra beschikt nu over de hoogste schermresolutie. Standaard is ook de verversingssnelheid hoog ingesteld, maar het is altijd goed om dat ook nog eens te controleren. Gewoon voor de ultieme ervaring. Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Ga naar Instellingen
  • Selecteer Display
  • Kies voor Vloeiende beweging
  • Selecteer Aanpasbaar
Samsung Galaxy S22 Ultra
Lekker snel (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Kleuren en helderheid

Naast de hoge beeldresolutie en verversingssnelheid kun je ook de helderheid en kleurweergave van je Samsung Galaxy S22 Ultra aanpassen. Voor de meest indrukwekkende kleuren ga je naar Instellingen -> Display -> Scherm-modus. Kies vervolgens voor de optie levendig.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Levendig (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Pas je liever de helderheid voor video’s aan voor de ultieme ervaring? Ga dan naar Instellingen -> Geavanceerde functies -> Helderheid video. Kies voor de beste gebruikservaring voor Helder.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Helder (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Alles over de Samsung Galaxy S22 Ultra

Ben je benieuwd naar onze mening over de Galaxy S22 Ultra? Lees via de onderstaande link dan zeker even de review die we erover schreven.

Samsung Galaxy S22 Ultra: het plaatje is helemaal compleet

Liever op de hoogte blijven van alle technologieën? Check dan deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen