Samsung lanceert gratis alternatief voor Netflix en Disney+

Films & Series Jeroen Kraak 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung komt met Samsung TV Plus naar Nederland. Het is een gratis streamingdienst voor bezitters van een smart TV van het Koreaanse merk.

We hebben tegenwoordig de keuze uit zeer veel streamingdiensten. In Nederland zijn op dit moment Amazon Prime Video, Apple TV+, Discovery+, Disney+ en Netflix beschikbaar. Daar blijft het niet bij, want ook HBO Max, Paramount+ en Peacock hebben de nodige plannen voor Europa. Vanaf vandaag is er ook een gratis alternatief in de vorm van Samsung TV Plus.

Samsung TV Plus komt eraan

Samsung TV Plus doet je waarschijnlijk meteen denken aan Apple TV+. Het zijn beide twee grote techbedrijven die nu allebei een eigen streamingdienst hebben. Hoewel Apple TV+ 3,99 euro per maand kost, is het voor gebruikers die recent een Apple-product hebben gekocht nog steeds gratis. De versie van de Koreaanse concurrent is geheel gratis.

Toch zit er ook verschil in de twee merken. Apple TV+ is geheel on-demand met films en series, terwijl Samsung TV Plus vooral bestaat uit kanalen. Zo heb je toegang tot 6 lokale en 14 wereldwijde kanalen. Dat zijn zenders zoals Rakuten, Euronews Live, Filmstream en EDGEsport.

Samsung onthult deze maand de krachtigste Galaxy ooit

Nog meer uitbreiding

In Nederland staat de dienst nog in de kinderschoenen want in de Verenigde Staten zijn meer dan 140 kanalen beschikbaar. Volgens Samsung zal het aanbod blijven groeien. De dienst gebruik je door naar de Samsung TV Plus-app te gaan op de smart TV van het merk. Wel krijg je tussendoor gewoon reclames te zien.

Je hoeft niet te wachten op Samsung TV Plus te gaan gebruiken. De dienst is nu al beschikbaar op Nederlandse televisies. Naast Nederland is de dienst vanaf vandaag ook beschikbaar in acht andere Europese landen: Zweden, Noorwegen, Denemarken, België, Luxemburg, Ierland en Portugal. In totaal hebben gebruikers uit 23 landen nu toegang tot de service. De bedoeling is dat de nieuwe dienst later nog verder wordt uitgerold.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen