Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 17 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Samsung brengt unieke feature naar volgende opvouwbare smartphone

Als het om opvouwbare smartphones gaat denken mensen al snel aan Samsung. Waar dat eerst (door de Galaxy Fold) niet heel positief was, staat het bedrijf nu aan de top van die markt. Het is dan ook niet gek dat het bedrijf er flink in blijft investeren. Zo komt het volgende model, volgens een betrouwbare bron, met een wel heel unieke feature.

Het volgende opvouwbare toestel, de Samsung Galaxy Z Fold 3, komt volgens Ice Universe met een opvallende selfiecamera. Of eigenlijk juist niet, want de kans dat jij hem als gebruiker kunt zien is wel heel erg klein.

Samsung verstopt selfiecamera in volgende opvouwbare smartphone

Officieel gezien is de volgende opvouwbare smartphone van Samsung nog niet aangekondigd. Toch wordt hij, gezien het succes van de voorgaande twee modellen en geruchten van de laatste tijd, wel gewoon verwacht. Het nieuws is zeker met een korreltje zout te nemen, maar er wordt waarschijnlijk hard gewerkt aan de Galaxy Z Fold 3. De opvouwbare smartphone zien we mogelijk deze zomer nog verschijnen en zien we ook een unieke functionaliteit. De smartphonecamera van dit toestel ligt namelijk onder het beeldscherm.

Het is zeker niet de eerste keer dat we van een soortgelijke technologie horen. ZTE bracht onlangs namelijk nog een smartphone op de markt waarbij de selfiecamera al onder het scherm lag. Maar de grote jongens van de markt zijn tot op heden nog niet met de technologie aan de haal gegaan. Iets dat volgens Ice Universe, een betrouwbare bron op het gebied van dit soort nieuws, komende zomer gaat veranderen. Of we voor die tijd al een smartphone tegenkomen met deze feature weten we natuurlijk nog niet.

Handig weetje op de woensdag: UPC staat voor Under Panel Camera.

Zoals gezegd moet je het nieuws met een korreltje zout nemen, maar het is minstens opmerkelijk te noemen dat we er nu weer iets over horen. Eind vorig jaar dook er ook al een bericht op dat de Samsung Galaxy Z Fold 3 voorzien zou zijn van een selfiecamera onder het beeldscherm. Of hij er echt gaat komen is natuurlijk de vraag, maar nu Ice Universe zich ermee bemoeit is de kans wel aanzienlijk groter geworden.

Betaalbaar?

Met de eerste Galaxy Fold werd Samsung wereldwijd keihard uitgelachen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf bracht als een van de eerste bedrijven zo’n smartphone op de markt, maar werd vervolgens weer teruggeroepen toen bleek dat het beeldscherm snel kapot ging. Het bedrijf werkte hard om de problemen te fixen en bracht een verbeterd model op de markt. Dat model voelde misschien aan als een prototype, maar was wel degelijk een succes. Reden genoeg voor het bedrijf om te blijven innoveren en in de zomer van 2020 een nieuw model uit te brengen: de Galaxy Z Fold 2. Dit toestel was met al het gemak van de wereld een volwaardige smartphone te noemen en viel ook bij ons in de smaak. Het enige probleem van het toestel was het feit dat hij veel te duur was.

De hoop is natuurlijk dat Samsung het voor elkaar krijgt om de opvouwbare smartphones iets goedkoper te maken. Iets dat het bedrijf ook met de Galaxy S21-serie wist te doen. De kans achten we op dit moment nog niet groot, omdat de technologie nog geoptimaliseerd moet worden. Maar er gaan op dit moment wel geruchten dat we een goedkoper model kunnen verwachten in 2021. Mocht Samsung met dat model succes boeken, dan kunnen we wel stellen dat de opvouwbare markt een stuk interessanter wordt.

Benieuwd wat wij precies van de Galaxy Z Fold 2 vonden? Check hier dan onze review over het toestel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!