Samsung kondigt volgende week een gloednieuw product aan

Smartphones Mark Hofman 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

We zijn nog niet bijgekomen van het vorige Samsung evenement of er staat alweer een nieuwe op de planning. De Nederlandse tak van het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft vanmorgen de uitnodigingen voor een nieuw Unpacked evenement de deur uit gedaan.

Op woensdag 17 maart komt het bedrijf weer met iets nieuws waar de consument waarschijnlijk er vrolijk van zou worden. In de wandelgangen wordt er een iPhone SE-concurrent genoemd, wat simpelweg andere taal is voor: ‘er komt waarschijnlijk een nieuwe Galaxy A-smartphone’.

Samsung Unpacked op 17 maart

Officieel gezien weten we nog niet wat Samsung precies gaat laten zien volgende week. Het enige wat we weten is dat het bedrijf op 17 maart al zijn tweede Unpacked evenement van 2021 organiseert. In de uitnodiging is te lezen dat het om een Galaxy Awesome Unpacked gaat, wat een beetje overkomt alsof het evenement op een jonge doelgroep gericht is. Een indruk die de onderstaande video, die bij de uitnodiging hoort, overigens ook geeft:

De vormgeving van de uitnodiging en de geruchten van de laatste tijd geven wel een indruk wat we kunnen verwachten. Er wordt in de wandelgangen gesproken over twee gloednieuwe Galaxy A-apparaten. Iets dat natuurlijk niet heel onverwachts is gezien de vorige modellen voor een ongelofelijk succes wisten te zorgen. Iets dat de Samsung Galaxy A52 en A72, die op dit moment worden verwacht, ook zeker zullen doen. Al is het al vanwege het feit dat de adviesprijs van de telefoons alles behalve hoog ligt, maar de specificaties vaak wel indrukwekkend zijn.

Maar is het niet een beetje gek dat twee midrange toestellen een eigen Unpacked-evenement krijgen?

Waarom een heel evenement?

Officieel gezien weten we natuurlijk nog niet welke smartphones er te zien zijn, maar gezien het aantal berichten lijkt de komst van zowel de Galaxy A52 als de A72 zo goed als zeker te zijn. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan is het natuurlijk wel de vraag waarom Samsung een heel Unpacked evenement organiseert voort twee midrange-toestellen. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel:

De Samsung Galaxy A50, A70, A51 en A71 waren ongelofelijk populair. De toestellen werden niet alleen ontzettend veel gekocht, maar waren ook online het gesprek van de dag. Onze reviews over de smartphones, en de vele nieuwsberichten, zijn dan ook ontzettend vaak gelezen. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de A-serie, vanwege zijn betaalbare prijs, populair is onder jongeren. Daarom neemt Samsung de serie ook ontzettend serieus, omdat deze toestellen nu eenmaal veel aandacht krijgen.

[PREVIEW] Samsung Galaxy A51: succesnummer gemoderniseerd

Neem het bovenstaande overigens wel met een korreltje zout, want 100% zekerheid hebben we nog niet dat de nieuwe A-toestellen het daglicht zien. Maar als we naar de vormgeving en opzet van de uitnodiging kijken kan het bijna niet anders. Samsung Galaxy Awesome Unpacked is op 17 maart vanaf 15:00 uur te volgen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen