Deze games maken september de vetste maand voor Xbox Game Pass

Games Rik Claessen 6 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Van langverwachte sequels tot weer een 'day one'-release. September ziet er erg goed uit voor de Xbox Game Pass.

Het duurt nog wel even voordat het september is, maar we weten nu al erg veel over wat er op de Xbox Game Pass gaat verschijnen. En dat ziet er goed uit. Zeker aangezien de afgelopen maanden al een heleboel lijpe games zijn toegevoegd aan de Game Pass.

Microsoft doet daar nog eens een schepje bovenop. De laatste tijd proberen ze veel spelers te trekken met exclusieve ‘day one releases’, zoals bij Diablo of Call of Duty. Ook in september krijgen we weer dit soort releases. Het lijkt er nu al op dat september de vetste maand voor Game Pass wordt.

Deze games komen naar Game Pass in september

Er worden waarschijnlijk nog meer games naar de Game Pass gebracht, maar deze van deze titels weten we het al zeker. En dat zijn fraaie spellen. Van een langverwachte remake, tot een veelgeprezen sequel: september ziet er goed uit.

Star Trucker | 3 september

Simulatiespellen blijven altijd een populair, zeker onder een vaste groep fanatieke fans. In games zoals Truck Simulator kom je overal en nergens, van Alaska tot Europa. Maar in de ruimte? Daar heb je Star Trucker voor nodig.

In deze game ben je kosmische vrachtwagenchauffeur. Het klinkt simpel: haal bestellen, ruimtepuin of wat dan ook op en breng het naar zijn bestemming. Uiteraard is het niet zo makkelijk, want een vrachtwagen in de ruimte besturen brengt de nodige frustratie met zich mee. Gelukkig kun je je vrachtwagen ook flink upgraden. Het is een verrassend diepgaand spel.

Deze games maken september de vetste maand voor Game Pass
(afbeelding: Raw Fury)

Age of Mythology: Retold | 4 september

Age of Mythology is een strategiespel uit 2002. In deze game stuurde je een leger om je vijand te verpletteren. Dat deed je met behulp van allerlei wezens uit de mythologie. Het was een ongekend succes, maar sindsdien bleef het erg stil rondom Age of Mythology.

Nu is daar dan een volledige remake die direct uitkomt op de Game Pass. Het hele spel is helemaal opnieuw opgebouwd. Dat betekent niet alleen betere graphics, maar ook beter geluid, moderne controls en heleboel extra’s. Deze real-time-strategygames hebben altijd een specifieke doelgroep gehad, maar Age Of Mythology werd altijd gezien als een van de laagdrempelige varianten. Uitermate geschikt voor iedereen dus.

Deze games maken september de vetste maand voor Game Pass
(afbeelding: Xbox Game Studios)

STALKER 2: Heart of Chornobyl | 5 september

STALKER 2 was een van de allereerste games die ooit voor de Xbox Series X werd aangekondigd. STALKER 2 is een angstaanjagende first-person shooter survival-horrorgame. Het spel staat sinds zijn aankondiging al op het verlanglijstje van heel veel mensen. Nu komt die dan toch eindelijk uit.

Ook deze game is weer een ‘day one’-release op de Game Pass. In het spel speel je als een eenzame overlever die zich een weg baant door maar liefst 64 km2 aan radioactief gebied. Het spel is één grote open wereld, je kunt dus gaan en staan waar je wilt. Maar pas wel op voor de gevaren die een radioactief landschap met zich meebrengt.

Deze games maken september de vetste maand voor Game Pass
(afbeelding: GSC Game World)

Frostpunk 2 | 20 september

Net als bij STALKER 2 wordt er al heel lang uitgekeken naar dit vervolg. Frostpunk 2 mag net als Age of Mythology en STALKER 2 zijn release vieren op de Game Pass. Deze langverwachte citybuilder-game is het vervolg van een van de meest geprezen indiespellen aller tijden.

Dat deel twee dus naar de Game Pass komt is al een feestje op zich. Zeker als je ziet hoe de game er tot nu toe uitziet. Frostpunk 2 doet niet alleen alles wat zijn voorganger ook deed, maar voegt daar nog eens een heleboel content aan toe. September wordt dus écht een van de beste maanden voor Game Pass.

Deze games maken september de vetste maand voor Game Pass
(afbeelding: 11 bit studios)

Met deze chille games op PlayStation en Xbox houd je het hoofd koel in de hitte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen