Sharp KS1 | Deze elektrische step is ‘CO2-neutraal’ en een heerlijk bakbeest

Tech reviews Mark Hofman 29 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

De Sharp KS1: een elektrische step met een prijskaartje van 499 euro. Niet echt legaal in Nederland, uitstekend te gebruiken in België. Is het ook de moeite waard?

Persoonlijk ken ik Sharp van zijn televisies en de gigantische stands op menig techbeurs. Dat de KS1 direct mijn aandacht wist te trekken is dus redelijk te verklaren, net als mijn blijdschap om het feit dat ik de elektrische step zelf een tijd mocht uittesten.

Na redelijk wat uren in de schuur door het regenachtige winterweer, zijn de nodige kilometers afgelegd om je alles te vertellen over dit model. Geloof me, vrienden. We hebben een pareltje te pakken.

Sharp KS1: elektrische step in cijfers

Tijd voor een korte kennismaking. De Sharp KS1 is een elektrische step die sinds afgelopen zomer beschikbaar is in Nederland voor de prijs van 499 euro. De focuspunten van het bedrijf: praktisch, betaalbaar en goed voor het milieu.

Het gewicht is 14,5 kilogram (niet te zwaar), draagvermogen 120 kilogram en de actieradius 25 kilometer. Topsnelheid is uiteraard 25 kilometer, de honingraatwielen zijn 8.5-inch en de behuizing is gemaakt van aluminium, staal en ABS.

Sharp KS1 | Deze elektrische step is 'co2-neutraal' en een bijzonder heerlijk bakbeest
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Bij de elektrische step hoort de Sharp Life-app. Geen vereiste om de e-step ook daadwerkelijk te gebruiken, maar wel ontzettend handig. Middels deze weg hou je de actieradius in de gaten, zet je het licht aan of klap je de Sharp KS1 op slot.

En hoe zit het met het milieu? Sharp zegt zijn elektrische step te hebben gemaakt zonder CO2-uitstoot of verontreinigende stoffen te produceren. Een uitspraak die we, hoe graag we anders zouden willen, sterk in twijfel trekken bij WANT. Tenzij het bedrijf een half bos heeft geplant ter compensatie, zien we niet echt een manier waarop dat waar zou kunnen zijn. Maar dat terzijde.

Twee maanden met de Sharp KS1

Cijfers zeggen veel, maar de ervaring telt natuurlijk het meest. Wat dat betreft kan ik kort zijn: de Sharp KS1 komt gewoon uitstekend uit de verf.

De actieradius heeft me nog geen dag tegengezeten, de wegligging is uitstekend, zelfs als je volle vaart over de weg vliegt, en de verlichting (ook die onder het stapgedeelte) zorgt voor een veilige rit en een toffe uitstraling.

Sharp KS1 | Deze elektrische step is 'co2-neutraal' en een bijzonder heerlijk bakbeest
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Zeker in combinatie met de Sharp Life-app voelt het gebruik gewoon heel prettig aan. Dat je hem door het toegankelijke gewicht en de compacte manier van vouwen overal mee naartoe kunt nemen is een bijkomend voordeel waar ik heel blij van kan worden.

Maar ik ben een Nederlander die spullen test voor zijn werk, en dus moet er altijd iets te zeuren zijn. In dit geval, en wat mij betreft niet geheel onbelangrijk, verdient het gebrek aan goede slotmogelijkheden de aandacht.

Voor 499 euro heb je namelijk een uitstekende elektrische step onder je voeten, maar hem echt ergens veilig op slot kunnen zetten zit er niet echt bij (bijvoorbeeld vanwege het dichte wiel). Puntje van kritiek dus.

Sharp KS1 | Deze elektrische step is 'co2-neutraal' en een bijzonder heerlijk bakbeest
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De elektrische step in Nederland

Nederland heeft moeite met de elektrische step. De regering, want het volk wil als malle mafkezen over de wegen vliegen. Alleen daar wordt dus bijzonder moeilijk over gedaan.

Hoe zit het nu precies? Dat vroegen we onszelf onlangs af, en daarom hebben we het onderstaande artikel gebouwd:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen