Singapore zet robothond in om mensen afstand te laten houden

Landen doen er alles aan om mensen afstand te laten houden tijdens de corona-crisis. Met een robothond zorgt Singapore voor een bijzondere oplossing.

Politie, opsporingsambtenaren, het leger en zelfs drones; landen doen er alles aan om mensen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Singapore heeft een nieuw middel ingezet. Een bijzondere robot, die nog het meest weg heeft van een hond. Spot de robothond komt op je af als je niet ver genoeg van iemand blijft.

Spot de Robothond

Robots worden al op meerdere plaatsen ingezet om te helpen tijdens de corona-crisis. Zo Zijn er speciale apparaten die plaatsen ontsmetten door UV-licht en worden goederen geleverd door andere bezorgrobots. Een robothond om mensen afstand te laten houden hebben we echter nog niet eerder gezien.

Proeffase

Spot wordt ingezet in het Bishan-Ang Mo Kio Park in Singapore. Het gaat om een proef van twee weken. De creatie van robotproducent Boston Dynamics heeft verschillende camera’s waardoor het kan zien of het bijvoorbeeld druk in het park is. Mocht hij dat zien dan speelt hij berichten af die van te voren zijn opgenomen. De beelden worden echter niet gebruikt om persoonlijke data te verzamelen of het identificeren van mensen. De robot wordt bestuurd met een afstandsbediening maar heeft ook sensoren aan boord waardoor het automatisch stopt als een persoon te dichtbij komt. Mocht de proef slagen dan wordt de robot voor langere tijd ingezet tijdens de piekuren.

De robots van Boston Dynamics wisten al verschillende keren het nieuws te halen. Het bedrijf werkte eerder samen met Mythbuster Adam Savage. In zijn YouTube serie heeft hij het regelmatig over technologische innovaties en daar kwam de bijzondere creatie al eerder voorbij.

The Verge

Reageer op artikel:
Singapore zet robothond in om mensen afstand te laten houden
Sluiten