Singles Day 2022: ideale dag voor korting of stiekem helemaal niets?

Deals Jeroen Kraak 9 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt. Singles Day begint steeds meer voet aan wal te krijgen in Nederland. Maar wat is precies het nut ervan (en wat niet)? WANT-redacteur Jeroen Kraak geeft je vijf redenen waarom je (niet) voor de aanbiedingen moet gaan.

Wij Nederlanders zijn natuurlijk gek op kortingen. Waarom voor iets veel betalen als het ook voor minder kan? De commercie speelt daar maar al te graag op in en heeft dan ook verschillende buitenlandse (koopjes)dagen geïntroduceerd Valentijnsdag en Black Friday. Dagen waar je flink aanbiedingen kunt scoren.

Aanbiedingen tijdens Singles Day

Nu komt er een nieuw fenomeen aan en dit keer uit China. Ik heb het natuurlijk over Singles Day. Een soort Valentijnsdag voor vrijgezellen. Een dag dus om jezelf te verwennen. En hoe doe je dat? Precies, door jezelf cadeaus te geven. Het regent dus aanbiedingen.

#1 WAAROM?

Laten we beginnen met waarom. Waarom zou je speciaal op een dag voor singles iets voor je zelf kopen? Is het niet een beetje raar? Vooral omdat het single-bestaan natuurlijk staat voor vrijheid.

Je hebt de vrijheid om elke dag van het jaar iets te kopen voor jezelf zonder maar iets te verantwoorden naar iemand toe. Waarom zou je het dan per se doen op Singles Day?

De logische reden waarom The Simpsons geel zijn
Waarom toch? (Afbeelding: 20th Century Fox)

#2 Wachten

Het is soms beter te wachten op de ideale aanbieding. Aan het einde van de maand is het Black Friday. In Nederland is dit veel groter dan Singles Day. Grote kans dus dat daar eerder een aanbieding voor je tussen zit dan tijdens dit evenement. Vooral omdat er meer aanbieders aan meedoen en dus kan de korting hoger zijn.

Toch zijn er grote winkelketens die deze week meedoen aan Singles Day. Zo heeft Bol.com bijvoorbeeld een eigen sectie.

#3 Aanbiedingen scoren

Maar wat nou als jouw product tijdens Singles Day in de aanbieding is? Ga je wachten tot Black Friday op de kans op nog meer korting?

Dat is natuurlijk een beetje Russisch roulette. Je kunt gokken op betere aanbiedingen, maar je kunt nu ook gewoon voor zekerheid gaan.

LEGO Black Friday Sinterklaas
Bestorm de winkel (Afbeelding: Youtube)

#4 AliExpress

Aangezien Singles Day van oorsprong Chinees is, is het een goed idee om op die dag AliExpress te bezoeken. Natuurlijk is de Chinese webshop al vrij goedkoop, maar het kan nog voordeliger.

Denk hierbij vooral aan producten die normaal gesproken duurder zijn op het platform. Ideaal toch als je daar al regelmatig shopt?

Toch zijn kleine deals ook interessant. Zo heb je al producten die tijdens Singles Day maar één cent kosten. En zie de video van mijn jolige collega’s hieronder: je kunt je er goed mee vermaken.

#5 Singles Day begint al eerder

Singles Day is officieel pas op 11 november. Toch zijn de aanbiedingen nu al in volle gang. Net zoals Black Friday zijn de kortingen niet alleen op de dag zelf, maar ook al de dagen voorafgaand.

Speur het internet dus nu al af naar jouw ideale deal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen