Vijf reden om Skyrim in 2021 (nog een keer) te spelen!

Games Jelle van Es 16 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze week kwam The Elder Scrolls V: Skyrim vanuit het niets opeens weer in het nieuws. Er was namelijk iemand die besloot dat het een goed idee was om een geseald exemplaar voor de game voor 600 dollar te kopen. Het idee daarbij is waarschijnlijk dat de game over een jaar of tien nog meer waard wordt.

Maar het zou natuurlijk ook goed kunnen dat die persoon besloten heeft om nu na al die jaren aan de slag te gaan met The Elder Scrolls V: Skyrim. En dat begrijp ik eigenlijk wel. Ondanks dat het een verouderde titel is, zijn er nog veel redenen om heerlijk los te gaan met de game. Dit zijn daarbij vijf goede redenen.

Vijf goed redenen om Skyrim te spelen

1. Een game waarin zoveel is te doen

Goed, de belangrijkste reden om Skyrim te spelen, is om dat er simpelweg zo enorm veel in is te doen. De kans is groot dat je inmiddels het hoofdverhaal van de game wel kunt dromen. Maar er is natuurlijk zoveel meer. Naast de verschillende guilds waar je je bij kunt aansluiten, heb je nog een grote hoeveelheid aan zijmissies. De ene keer is dat iets dat je binnen een minuut of tien hebt voltooid, terwijl je de keer daarop met een opdracht echt een tijd bezig bent. Daarnaast is er sinds de lancering de nodigde DLC aan de game toegevoegd, waardoor het echt een titel is die je zo enorm lang kunt spelen.

Skyrim
Een grootse wereld (Afbeelding: Bethesda)

2. Vechtsysteem van Skyrim blijft tof

En het mooie daarbij is dat het vechtsysteem na al die jaren nog altijd in orde is. Ja, het loopt allemaal niet zo soepel als dat bij moderne games wellicht het geval is. Maar vermakelijk is het zeker. Bovendien kun je elke keer dat je de game speelt op een andere manier spelen. De eerste keer dat ik met Skyrim begon, was ik een stoere krijger. Met mijn zwaarden en bijlen hakte ik daarbij flink in op de vijanden. De keer daarop ging ik juist met magie aan de slag en zorgde mijn vuurballen er voor dat menig draak eraan ging. En van mijn laatste speelsessie weet ik nog dat ik met mijn pijl-en-boog losging. Die variatie zorgt ervoor dat de game echt heel lang houdbaar is.

Hoe reken jij af met de vijanden? (Afbeelding: Bethesda)

3. Constant jezelf verbeteren

Een avontuur in Skyrim zorgt ervoor dat je constant door wil gaan. Je wilt namelijk jezelf elke keer weer verbeteren. De game werkt daarbij met een perfect systeem. Want afhankelijk van wat je doet in de game, verbeteren jouw vaardigheden. Dat betekent dat wanneer je veel met alchemy bezig bent, dat dat hetgeen is waar je telkens beter in wordt. En door veel met je two-handed zwaard los te gaan verbeter je juist dat gedeelte. Door meer tijd in de game door te brengen, word je telkens beter.

Kom maar op! (Afbeelding: Bethesda)

4. Op zoek naar schatten

Er zijn in Skyrim dus heel wat paden die je kunt nemen. Paden die je meenemen in het hoofdverhaal, maar ook paden die bedoeld zijn om je met zijmissies te vermaken. En dan heb je nog de vele verschillende dungeons in de game. Elke keer dat je een grot of iets anders tegenkomt, dan is dat iets om enthousiast over te worden. Want je hebt dan namelijk de kans om waardevolle voorwerpen te vinden. Daarmee kun je jouw personage direct verbeteren, maar kan het ook zo zijn dat je metalen vindt waarmee je bij de smid upgraden kunt doorvoeren en meer.

Slecht nieuws voor fans van The Elder Scrolls VI en Skyrim
Hier valt vast wat te halen (Afbeelding: Bethesda)

5. Spelen met mods

Een laatst goed punt om weer terug te keren naar Skyrim of de game voor het eerst te spelen zit hem in het feit dat je tegenwoordig heel wat verschillende mods voor de game heb. En die zijn niet alleen bedoeld voor de pc. Ook op de spelcomputer kun je ze gebruiken en geven ze je diverse mogelijkheden. En daarmee beleef je de game toch net iets anders dan dat je in eerste instantie misschien gewend bent. Zodoende is het een titel waar je perfect in kan terugkomen wanneer je het een lange tijd niet hebt gespeeld.

Klassieke dorpjes (Afbeelding: Bethesda)

Kortom, Skyrim is een game zoals er eigenlijk maar weinig zijn gemaakt. Ruim tien jaar na zijn release is het een game waar ik echt met plezier naar terugkijk en waar wat mij betreft snel een nieuw deel van mag verschijnen. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen