Haal betaalbare zonne energie in huis met de SolarGaps

Smart Home Ilona Braam 19 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Waar zonnepanelen in het begin groot on onelegant waren, worden ze tegenwoordig steeds meer geraffineerd en worden ze allang niet meer alleen op daken gebruikt. De SolarGaps jaloezieën doen mee aan deze ontwikkeling en vangen op een discrete manier zonne energie op, terwijl ze nog steeds de taak van de traditionele jaloezie uitvoeren.

Plug & Play design

SolarGaps is een Kickstarter project, dat speciaal is ontworpen om op een betaalbare manier de energiekosten van huizen en kleine kantoren te verlagen. Hiervoor zijn de jaloezieën uitgerust met verschillende features. Zo zijn ze, met het oog op huurders, makkelijk te installeren en weer weg te halen. Voor huiseigenaren zijn er additionele opties voor een meer permanente installatie.

Solar Gaps

Genereert energie en verlaagt energiekosten

De ingebouwde zonnepanelen van SolarGaps genereren 100Watt tot 150Watt aan duurzame energie per vierkante meter. Dit is bijvoorbeeld  genoeg om 30 LED lampen van energie te voorzien of bijvoorbeeld drie MacBooks.

Integratie in smart home

De energie genererende jaloezieën kunnen ook makkelijk geïntegreerd worden met intelligente systemen zoals Echo, Google Home en Nest Thermostat. Ook hebben de SolarGaps een speciale app, waarmee de stand van de lamellen op afstand aangepast kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk om bij te houden hoeveel energie er al is verzameld.

SolarGaps

SolarGaps houdt de stand van de zon bij voor zoveel mogelijk energie

Het aanpassen van de stand van de latjes hoeft echter niet handmatig te gebeuren om de optimale stand te vinden ten opzichte van de zon. Het SolarGaps systeem houdt automatisch de stand van de zon bij en past hierop de stand van de jaloezieën zelf aan om zoveel mogelijk energie op te vangen.

Energie opslaan in batterij of verkopen

De opgevangen energie hoeft natuurlijk niet allemaal zelf verbruikt te worden. Wanneer er bijvoorbeeld meer energie is verzameld dan nodig is, kan dit ook opgeslagen worden in een batterij of verkocht worden.

Verschillende sets en prijzen

Wie de SolarGaps jaloezieën in huis wil halen kan met een Kickstarter pledge van 350 euro een XS set bemachtigen. Voor hogere prijzen zijn verschillende andere sets te bestellen. Ook is het mogelijk om voor 35 euro een enkel latje te kopen, waarmee je bijvoorbeeld je smartphone of tablet kunt opladen.

Ook Tesla is natuurlijk bezig met duurzame energie. Deze pakt het echter wat robuuster aan. Tesla’s Solar Roof zou gebruik maken van de zonnepanelen van de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen