Vijf redenen om (niet) voor de Volkswagen Passat te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 16 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

Wie op zoek is naar een middelgrote auto komt er al snel achter dat de opties legio zijn. Toch zijn er een paar kenmerken waar de meeste mensen naar op zoek zijn, zoals betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Naast het feit dat de Volkswagen Passat achter beide punten een vinkje kan zetten, komt de midsizer met nog meer overtuigende punten. Dit zijn de vijf redenen om voor de Volkswagen Passat te gaan.

Veiligheid voor Bestuurder en passagiers

Naast de specs en het design van een auto is de veiligheid één van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een auto. Waar sommige auto’s grotendeels alleen hebben gedacht aan de veiligheid van de bestuurder, is de Volkswagen Passat veilig voor zowel de bestuurder als de passagiers. In het bijzonder wordt ook aandacht besteed aan kinderen in de auto. Naast het feit dat de auto voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften, gaat de veiligheid nog een stapje verder. De Passat is tegenwoordig namelijk uitgerust met maar liefst twaalf veiligheidssystemen en assistenten. Het model wordt vaak aangehaald als één van de veiligere auto’s op de weg.

Volkswagen Passat

Comfort

Behalve dat de Passat veilig is, rijd je er ook nog erg comfortabel in. Wie altijd al heeft gedroomd van het comfort van een Bentley maar er nooit aan toe is gekomen om deze te kopen, zal blij zijn met een Volkswagen Passat. De 2016 Passat is namelijk voorzien van alle comfort features, welke worden gebruikt bij de productie van de Bentley modellen. En dat allemaal natuurlijk voor een Passat prijs.

Volkswagen Passat

Multimedia centrum

Het entertainment systeem is geoptimaliseerd en produceert een kraakhelder geluid. Via een touchscreen kan het systeem worden bediend. Optioneel is het ook mogelijk om voor spraakbediening te kiezen, waardoor het bedienen nog veiliger wordt. Verder kunnen Android toestellen aan het systeem worden gekoppeld, waardoor gecertificeerde apps via het scherm van het radio- of navigatiesysteem bediend kunnen worden.  Zelfs passagiers op de achterbank zouden met bijvoorbeeld een tablet het infotainmentsysteem kunnen bedienen.

Volkswagen Passat

Efficiënte motor

De Passat houdt er rekening mee dat de olieprijzen om de zoveel tijd weer stijgen en zorgt ervoor dat er ondanks alles nog steeds gereden kan worden. Door de innovatieve technologie, welke bij de productie van de motor is gebruikt, is de Passat nu maar liefst 20% zuiniger. Als rijder heb je de keuze uit verschillende efficiënte en milieubewuste motoren. De 2.0 TDI biturbo is bijvoorbeeld de krachtigste Volkswagen viercilinder dieselmotor ooit.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat van Duitse makelaardij

We weten allemaal dat Volkswagen staat voor kwaliteit en klasse. Hier hoeven we verder niet veel woorden aan vuil te maken. Met de Passat haal je een auto “in huis” die stevig in elkaar zit. Je wil er immers aardig wat kilometers mee kunnen maken!

Toch een beetje saai

De Volkswagen Passat is een mooie auto. Toch zou je kunnen beweren dat de auto een tikkeltje saai is, haast klinisch. Er zijn merken die spannendere modellen uitbrengen, vooral op het gebied van innovatie. Bovendien moet je een aardig bedrag neerleggen voor de echt fijne uitvoeringen met meer luxe, met wat minder plastic.  Bij de concurrentie is dat niet altijd nodig. Maar ja, daar krijg je wel een ontzettend stabiele auto voor terug.

 

Volkswagen Passat

Natuurlijk heeft Volkswagen verschillende modellen voor verschillende gebruikers en omstandigheden. Voor wie op zoek is naar een iets kleiner model, is de Volkswagen Polo een betere optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen